Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Minden magyar labdarúgó játékát követjük”

Június elején megkezdi szereplését a magyar válogatott a Nemzetek Ligája új kiírásában, ezzel kapcsolatban a nemzeti csapat szövetségi kapitánya osztotta meg gondolatait…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a minap az M4 Sport Sporthíradójában elárulta, hogy mire számít a Nemzetek Ligája küzdelmei során:

“A szerbek elleni barátságos mérkőzésen sok pozitív visszajelzést kaptam, sikerült a csapat erőközpontját 15 méterrel jobban mélységben tartani és presszionálni az ellenfelet. Ugyanakkor sok ki nem kényszerített hibánk volt, ráadásul a rivális olyan gólt szerzett gyakorlatilag az első igazán veszélyes támadásából, amit videobírós ellenőrzés után érvényteleníteni kellett volna.

Az újoncok kiválóan beilleszkedtek a csapat játékába, az egyéniségük pedig nagyszerű. Stlyes több poszton is bevethető, látszik, hogy fontos játékosa lehet a válogatottnak, Ádám Martin hozzáállása pedig remek, ami számomra mindig is nagyon fontos volt. Minden magyar labdarúgó játékát követjük, különös tekintettel a fiatalokra, mert övék a jövő.

Szoboszlai Dominik technikailag a magyar válogatott legjobbja, aki sokat fejlődött futásteljesítményben és harci kedvben, így a mérkőzések minden szakaszában hatékonyan tudja segíteni a csapatot. Nem lehet ugyanakkor elvárni tőle, hogy 21 évesen minden meccset ő döntsön el, el kell fogadni, hogy ő is hibázhat.”

Rossi úgy fogalmazott, négy olyan találkozó vár a csapatra, amelyek során “a nehézségi együttható óriási”, miután 10 nap leforgása alatt az Európa-bajnoki címvédő olaszok mellett a németekkel, valamint kétszer az Eb-ezüstérmes angolokkal is összecsap az együttes.

Az előzetes tervek szerint Rossi május 13-án hirdet keretet a Nemzetek Ligája-találkozókra, a magyar bajnokság május 15-én zárul, az összetartást pedig május 23-án szeretné kezdeni.

A magyar válogatott június 4-én kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája A Ligájának 2022-2023-as kiírásában.