Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Dortmund legyőzésével ismét bajnok a Bayern München! – videóval

Abban a tudatban léphetett pályára a Bayern München a Dortmund elleni Der Klassikeren, hogy saját közönségük előtt tehetik biztossá sorozatban 10. bajnoki címüket.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Jól kezdte a rangadót a Bayern München csapata, amely már az első percektől igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. A bajor gárda az első komoly helyzetéből meg is szerezte a vezetést, ami a 15. percben alakult ki. Egy szögletet követően Goretzka Gnabry elé fejelte a játékszert, aki térddel megszelídítette a labdát, majd kapásból Hitz hálójába bombázott, 1-0! A vezetés megszerzését követően sem vett vissza az iramból a Bayern, és a 34. minutumban meg is duplázták az előnyüket. Zagadou ugyanis elpasszolta a saját kapuja előtt a labdát, amiből egy gyors ellentámadás következett, Müller pedig Lewandowskit szolgálta ki, aki higgadtan értékesítette a helyzetet, 2-0! A Bayern így igen megnyugtató előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második játékrész elején hamar összejött a szépítés a Dortmundnak, Kimmich szabálytalansága után ugyanis büntetőhöz jutottak a sárga-feketék. A tizenegyest Can higgadtan értékesítette, 2-1! Az 54. percben aztán majdnem össze is jött az egyenlítés a Borussia részére, de Reus közeli próbálkozását Neuer hárítani tudta. A 69. minutumban a Bayern nagyon közel állt ahhoz, hogy visszaállítsa a kétgólos különbséget, de Hitz bravúros reflexmozdulattal védte Lewandowski közelről leadott lövését. A 80. percben egy újabb Neuer védésre volt szükség Haaland lövésénél, de a német portás szögletre tudta paskolni a labdát. 1 perccel később ismét ígéretes helyzetbe került a norvég csatár, de ez a próbálkozása jócskán a kapu fölé szállt. A két kihagyott helyzetet viszont megbüntette a Bayern. Egy kapu előtti kavarodást kihasználva két cserejátékos hozta össze a bajorok 3. gólját, miután Sabitzer kiszolgálta Musialát, 3-1! Az utolsó percekben a Dortmund már nem tudott megújulni, így a Bayern nyert, és bebiztosította a bajnoki címét, ami azt jelenti, hogy sorozatban 10. alkalommal ültek fel a Bundesliga trónjára!

Bayern München – Borussia Dortmund 3-1 (2-0)
Helyszín: Allianz Arena Vezette: D. Siebert
Gólszerzők: Gnabry (15.), Lewandowski (34.), Musiala (83.) ill. Can (51. – büntető)
Sárga lapok:ill. Can (40.)
Kiállítás:ill.

Bayern München: Neuer – Davies, Hernández, Upamecano, Pavard – Goretzka, Kimmich (Süle 90+3.), Coman (Sané 82.), Müller (Sabitzer 82.), Gnabry (Musiala 63.) – Lewandowski (Choupo-Moting 90+3.) Vezetőedző: Julian Nagelsmann

Borussia Dortmund: Hitz – Wolf (Passlack 88.), Akanji, Zagadou, Guerreiro – Can, Bellingham, Brandt, Reus, Reinier (Bynoe-Gittens 67.) – Haaland (Moukoko 88.) Vezetőedző: Marco Rose

A mérkőzés összefoglalója:

A 31. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Wolfsburg 5-0 Mainz

Szombat:
Frankfurt 2-2 Hoffenheim
Freiburg 3-3 B. Mönchengladbach
Fürth 1-4 Leverkusen
Köln 3-1 Bielefeld
RB Leipzig 1-2 Union Berlin
Bayern München 3–1 Borussia Dortmund

Vasárnap:
15:30 Bochum – Augsburg
17:30 Hertha Berlin – Stuttgart (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: