Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hazai pályán játszott döntetlent a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 34. fordulójának szombati játéknapjának késő esti mérkőzésén a már biztos bajnok PSG fogadta a Lens együttesét.

(Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az első játékrész nagy meglepetésre nem hozott gólt, pedig a hazaiaknak több nagy lehetősége is akadt, de sem Neymar, sem Hakimi, sem Messi és Mbappé sem tudott eredményes lenni ígéretes helyzetéből. A vendégek nem voltak megilletődve és próbálkoztak ők is a gólszerzéssel, viszont komolyabb helyzetük nem akadt, így 0-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőre még nagyobb lett a mezőnyfölénye a PSG-nek, sőt, az 57. percben a vendégek megfogyatkoznak, ugyanis Danso a második sárgáját követően a kiállítás sorsára jut. A hatalmas nyomásnak pedig a 68. percben lett meg az eredménye, Neymar átadásából Lionel Messi tudott betalálni, az argentin a tőle korábbról megszokott módon juttatta vezetéshez csapatát, ballal lőtt védhetetlen gólt (1-0). A vezetést követően a hazaiak nem úgy gondolták, hogy már zsebükben a győzelem, így kicsit visszavettek a tempóból, amiből baj is lett, ugyanis a vendégek 10 emberrel is egyenlíteni tudnak a 88. percben, a találatot Corentin Jean szerezte (1-1). A hátralévő percekben pedig már nem született újabb gól, ennek következtében a bajnoki PSG csak döntetlent tudott játszani a sokkal gyengébb kvalitásokkal rendelkező Lens ellenében, akik a 7. helyet foglalják el a tabellán.

PSG – Lens 1-1 (0-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Játékvezető: A. Delerue
Gólszerzők: L. Messi (68.) ill. C. Jean (88.)
Kiállítva: K. Danso (57.)

A 34. forduló teljes menetrendje:
Szombat:
Lyon – Montpellier 5-2
St. Étienne – Monaco 1-4
PSG – Lens 1-1

Vasárnap:
13:00 Rennes – Lorient (Tv: Digi Sport 1)
15:00 Clermont – Angers
15:00 Metz – Brest
15:00 Nantes – Bordeaux (Tv: Digi Sport 2)
15:00 Nice – Troyes (Tv: Digi Sport 1)
17:05 Lille – Strasbourg (Tv: Digi Sport 2)
20:45 Reims – Marseille (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: