Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: elképesztő hétgólos meccset játszott a Manchester City és a Real Madrid – videóval

A Bajnokok Ligája 2021/22-es kiírásának első elődöntőjében a Manchester City és a Real Madrid találkozott. Elképesztő gólgazdag mérkőzést játszottak a csapatok, melynek végén 7 találat esett. Előnnyel várja a City a visszavágót, de a Real most is megmutatta, hogy soha nem adja fel, így nem lehetnek nyugodtak az angolok.

(Photo by Alex Gottschalk/vi/DeFodi Images via Getty Images)

Olyannyira jól kezdte a mérkőzést a Manchester City, hogy már a 2. percben megszerezte a vezetést: Mahrez ívelte be a labdát középre, ahol De Bruyne Carvajalt megelőzve fejelt a kapuba. Sokkal többet birtokolta a labdát a City, a Real kicsit összezavarodott a gyors gól után. A 11. percben ráadásul a második helyzetéből a második golját is meglőtte az angol csapat: De Bruyne adta be középre a labdát, amit Gabriel Jesus Alaba mellett le is vett, majd kilőtte a hosszú alsót. A félidő második felére kicsit összesszedte magát a Madrid, és a 25. percben Vinícius és Benzema összejátéka után, a brazil lőtt éles szögből, és Ruben Dias lábáról a bal kapufára pattant, de közben behúzták a lest. A 33. percben azonban semmi nem akadályozta már a Realt és szépített: Mendy kanyarította középre a labdát nem túl magasan, majd Benzema tökéletes ütemben érkezett és a kapu bal oldalába lőtt. A 43. percben Mahrez tekert közvetlenül kapura, amit Courtois-nak kellett kiütnie a jobb felsőből, majd egy-két kisebb City támadás után véget ért az első játékrész.

A második félidő viszont még gólerősebbre sikeredett. A 47. percben nagy City-helyzet maradt ki, amikor Mahrez lőtt el Courtois keze mellett, ám a labda a jobb kapufán csattant, a kipattanót pedig Foden lőtte Carvajalba. Az 53. percben azonban már meglőtte a harmadik gólját is az angol csapat: Mahrez tekert nagy ívben középre, majd az ötös jobb oldalánál Foden érkezett és bólintott a kapuba. Nem adta fel azonban a Real Madrid, és már az 55. percben újra szépített: Vinícius cselezte ki Fernandinhót, majd fél pályáról, senkitől sem zavartatva szaladt fel a kapuig, ahol végül kilőtte a jobb alsó sarkot. A csapatok felváltva támadtak, ám egyik oldalon sem volt veszélyes helyzet, kivéve egy 68. perces Laporte-kapáslövést, ami végül fölé ment. A 74. percben viszont mégis jött egy negyedik City-gól: Kroos rúgta fel a tizenhatos előtt az érkező Zincsenkót, ám a labda így pont Bernardo Silva elé került, aki 12 méterről felbombázta a rövid felső sarokba. A Real-védelem a szabálytalanságnál lefagyott, de a játékvezető végül előnyszabályt adott… Itt még nem ért véget a mérkőzés, mivel a 81. percben Laporta kézzel ütötte el a labádt a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a Real Madridnak. A mostanában több büntetőt is elhibázó Benzema állt oda a labda mögé, majd magabiztosan “bepanenkázta” a labdát Ederson mellett. A végén még volt lehetőség a City előtt egy újabb gólra, amikor kétszer is kijött egymás után egy helyzet Ruben Diasra, a portugál azonban az utolsó lövéseket rendre elrontotta. Így végül már nem változott az eredmény a lefújásra.

Manchester City – Real Madrid 4-3 (2-1)
Helyszín: Etihad stadion (Manchester) Vezette: Kovács István (román)
Gólszerzők: De Bruyne (2.), Gabriel Jesus (11.), Foden (53.), Bernardo Silva (74.) ill. Benzema (33. 81. – büntetőből), Vinícius Junior (55.)
Sárga lap: Guardiola (54.), Fernandinho (81.) ill. Nacho (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester City: Ederson – Stones (Fernandinho, 36.), Rúben Dias, Laporte, Zincsenko – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Gabriel Jesus (Sterling, 83.), Foden. Menedzser: Josep Guardiola

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba (Nacho, 46.), F. Mendy – F. Valverde, Kroos, Modric (Ceballos, 79.) – Rodrygo, (Camavinga, 70.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 88.)
Vezetőedző: Carlo Ancelotti