Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek az év legjobb angliai futballistáiról

A pénteki napon hozták nyilvánosságra a szigetországban, hogy kik lettek a 2021-2022-es szezon legjobb férfi és női játékosai…

A labdarúgással foglalkozó újságírók egyesületének (FWA) szavazatai alapján a Liverpool klasszisa, Mohamed Szalah lett a 2021-2022-es szezon legjobb férfi játékosa Angliában, míg a nőknél Sam Kerr (Chelsea) végzett az élen.

A “vörösök” egyiptomi klasszisa a szavazatok 48 százalékát hódította el, mögötte a második helyen a bajnoki rivális Manchester City belga középpályása, Kevin de Bruyne végzett, míg a dobogó harmadik fokára Declan Rice (West Ham United) férkőzött oda.

Szalah második alkalommal zsebelte be az elismerést, melyet korábban a 2017-2018-as idényben ítéltek a javára. A 29 éves támadó az aktuális kiírásban eddig 31 bajnokin 22 gólt szerzett, mellyel magabiztosan vezeti a Premier League góllövőlistáját. Összességében már 30 gólnál jár az aktuális idény során, csapata pedig még további három trófeáért van versenyben.

Az először az 1947-1948-as idényben kiosztott díjat egyedül Thierry Henry tudta háromszor elhódítani, míg Szalahot megelőzően például Cristiano Ronaldo vagy Gary Lineker egyaránt két-két alkalommal kapta meg.

A hölgyek versenyében az említett győztes a szavazatok 40 százalékát söpörte be, megelőzve Vivianne Miedemát (Arsenal) és Lauren Hempet (Manchester City).