Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a PSG is beszállt a Manchester United mellé a Frenkie de Jongért folyó harcba – sajtóhír

Olasz sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germain is le szeretné igazolni a Manchester Uniteddel egyetemben a Barcelona középpályását, Frenkie de Jongot. 

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Az olasz Calciomercato értesülései szerint Frenkie de Jong a Paris Saint-Germain első számú kiszemeltje a nyári átigazolási időszakban. A Barcelona középpályását a Manchester United is szeretné megszerezni, a holland játékos pedig a hírek szerint távozna a katalán klubtól.

A Manchester United akkor fordult de Jong felé, amikor biztossá vált, hogy Paul Pogba és Nemanja Matic is távozik a nyáron szerződéseik lejártával, így az új menedzser, Erik ten Hag híján lesz a középpályásoknak. Ebbe azonban beleszólhat a PSG is, ami talán vonzóbb célállomás lehet a holland játékos számára, miután az MU minden bizonnyal nem fog szerepelni a Bajnokok Ligájában. A párizsiaknál is gond van a középpályával, miután Idrissa Gueye és Ander Herrera is elmúlt már 30, míg Georginio Wijnaldum nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

De Jong 2019-ben igazolt az Ajaxból a Barcába, és bár a csapat egyik legjobbja azóta is, a pénzügyileg és teljesítményileg is bajban lévő klubban a hírek szerint már nem érzi jól magát. Minden sorozatot figyelembe véve 136 mérkőzésen lépett pályára a katalán gárdában, amelyeken 13 gólt és 17 gólpasszt jegyzett.