Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: a Fulham hétgólos sikerrel lett bajnok – videóval

Az angol másodosztály (Championship) mezőnyében a feljutását már korábban bebiztosító Fulham bajnoki címe a legutóbbi, keddi győzelmével dőlt el…

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

A Fulham a legutóbbi mérkőzésén 7-0-ra ütötte ki a rájátszásért küzdő Luton Town gárdáját, ezzel pedig 1949 és 2001 után harmadszor lettek az angol másodosztályba bajnokai. Egyúttal a mostani hetessel átlépték a 100 gólos határt, melyet korábban egy csapat sem szerzett az angol másodosztályban, amióta azt 2004 óta Championshipnek hívják.

A londoni egyesület az elmúlt években rendre az angol labdarúgás első két osztálya között ingázott, 2018-ban és 2020-ban egyaránt a másodosztályú rájátszást megnyerve jutott fel a PL-be, ahonnan mindkétszer azonnal kiesett. Ezúttal a Fulham egyenes ágon biztosította a visszatérését a legjobbak közé. A 21. századot tekintve 2001-től 2014-ig folyamatosan az élvonalban szerepeltek, menet közben 2010-ben a Gera Zoltán által fémjelzett gárda Európa-liga-döntőt játszott az Atlético Madrid ellen, majd a mostani ingázást megelőzően négy idényt töltött a Championshipben.

Az angol másodosztály első két helyezettje jut fel automatikusan a Premier League-be, a második helyet jelenleg a tavalyelőtt kieső Bournemouth birtokolja, három ponttal megelőzve a Nottingham Forestet, amellyel a következő mérkőzését játssza. A bajnokság végén a harmadiktól hatodik helyig végző csapatok a rájátszásban döntenek az utolsó kiadó PL-helyről.

 

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)