Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nicola: “Talán ha megszerezzük a második gólt…”

Az olasz bajnokság (Serie A) hétfő esti mérkőzésén az Atalanta és a Salernitana 1-1-es döntetlent játszott egymással

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

A kiesés elkerülése érdekében óriási bajnoki hajrát produkáló Salernitana ugyan sokáig vezetett, nem tudta megnyerni a mérkőzést az Atalanta ellen, de egymást követő három győzelem után újabb értékes ponttal gazdagodott. A csapat vezetőedzője, Davide Nicola elégedetten értékelt a bergamói döntetlen után:

“Imádom ezeket a srácokat az elkötelezettség és az áldozatvállalás miatt, amit beleadnak a futballba, amit játszanak. Azért jöttünk Bergamóba, hogy egy nagyszerű csapat ellen játsszunk, Gasperini csapatai mindig kemények, a legjobb játékra van szükség ellenük. Ellentétes célokért küzdünk, de két jó csapat találkozott egymással. A számok alapján igazságosnak tartom a döntetlent, talán ha megszereztük volna a második gólt, másként alakult volna. Rendben van ez így, elégedett vagyok, már a következő mérkőzésre kell gondolunk.”

A salernói gárda csütörtökön a sereghajtó Venezia ellen pótol be egy korábbról elhalasztott mérkőzést, amely megnyerésével elmozdulna a kiesőzónából és saját kezében venné a sorsát a bajnoki hajrára. A friss feljutó az elmúlt négy körben tíz pontot szerzett, vagyis többet, mint az idény komplett őszi felében együttesen (nyolcat).

A 49 éves tréner öt évvel ezelőtt a mostaninál is nehezebb helyzetből tartotta bent a Crotone csapatát a Serie A-ban egy emlékezetes szezonhajrá jóvoltából.