Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elárverezték Maradona emblematikus mezét

Egy brit aukciósház szervezésében a közelmúltban árverésre bocsátották a 2020-ban elhunyt világbajnok legenda, Diego Maradona 1986-os vb-negyeddöntőben viselt szerelését…

(Photo by Jean-Yves Ruszniewski/Corbis/VCG via Getty Images)

A brit Sotherby’s aukciósház szervezésében a közelmúltban árverést tartottak, melyben az 1986-os világbajnokság, Argentína-Anglia negyeddöntőjében Diego Maradona által viselt meze 8.9 millió dollár ellenében talált gazdára. Az argentinok legendája ebben a mezben szerezte két örökké fennmaradó gólját: az egyiket a kezével ütötte be a kapus felett a hálóba, a másik során pedig a saját térfeléről indulva a teljes angol védelmet kicselezve, szólóból talált a hálóba.

A 2020-ban elhunyt világbajnok legenda mérkőzésen viselt egyik mezét (melyben a két gólt szerezte) az angol Steve Hodge kapta meg, aki az utolsó angolként a labdához ért Diego emlékezetes, szólógólja előtt. A hírek szerint az egykori középpályás azóta is nagy becsben őrizte az ereklyét, s noha hatalmas piaci értéke lehet, esze ágában sem volt eladni azt, azonban az aukciósház részére felajánlotta, hogy elvárverésre kerüljön.

Az eddigi legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt: a brazilok háromszoros világbajnoka az 1970-es vb-döntőben hordta azt a felsőt, amely kicsit több mint 157 ezer angol fontért talált új gazdára 2002-ben.