Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Díjazták a hónap edzőjét a Serie A-ban

Az olasz bajnokság (Serie A) vezetősége a csütörtöki napon megnevezte, hogy ki lett április hónap legjobb edzője, mellyel aligha vitatkozik bármelyik ellenfél…

 

A Lega Serie A döntése értelmében a Bologna leukémiás megbetegedéssel küzdő vezetőedzője, Szinisa Mihajlovics lett április hónap vezetőedzője. Noha a szerb tréner kórházi kezelése miatt személyesen nem lehetett jelen csapata egyetlen múlt havi mérkőzésén sem, folyamatosan tartotta a kapcsolatot segédezőjével, Emilio De Leóval és játékosaival egyaránt.

A csapat játékosai a héten az egyik délelőtti edzést követően meglepetésszerűen meglátogatták a trénert, aki a kórházi ablakából meghatódva fogadta az őt éltető labdarúgóit. Mihajlovics hétfőn pedig végre elhagyhatta a kórházat és otthonában folytatja a rehabilitációt.

Az 53 éves szerb mester 2019 januárja óta irányítja a Bologna gárdáját, első szezonjában megszilárdították a bennmaradást, az azt követő nyáron pedig leukémiás megbetegedést diagnosztizáltak nála. Mihajlovics hónapokon keresztül kemoterápiás kezelésre szorult, de csapatától csak a legvégső esetben maradt távol, amikor lehetett velük maradt, és végül sikerült legyőznie a betegséget.

A vezetőedző mostani távolléte alatt csapata még veretlen, az azóta lejátszott hat bajnokijából kettőt megnyert, négyszer pedig döntetlent játszott, miközben olyan élcsapatokkal találkoztak, mint az AC Milan, az Inter vagy az AS Roma együttese.