Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea közleményt adott ki a klub eladásáról

Noha Roman Abramovics a Chelsea csapatának eladása mellett döntött, már hosszú hetek óta nem sikerült eladni a csapatot, és egyelőre még mindig nem tudjuk, hogy ki lesz a tavalyi BL-győztes új tulajdonosa…

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Az elmúlt hetekben rengeteg különböző információ jelent meg a brit sajtóban, ezek tisztázása érdekében a Chelsea a hivatalos csatornáin keresztül közleményt adott ki:

“Abramovics úr azon szándéka, hogy a Chelsea eladásából származó bevételt jótékony célra szeretné felajánlani, továbbra sem változott. A tulajdonos sosem kérte a klubot az általa jóváhagyott kölcsön visszafizetésére, és nem emelte meg a klub árát az ajánlattételek előtti utolsó pillanatokban. Az ilyen, s ehhez hasonló feltételezések, találgatások, állítások teljességgel hamisak. Bár az eladás bejelentése óta számos körülmény megváltozott, Abramovics úr továbbra is elkötelezett amellett, hogy megfejelő tulajdonos találjon szeretett klubjának.”

A Chelsea tulajdonjogait csaknem húsz éve birtokló Roman Abramovics minden bizonnyal az orosz-ukrán konfliktus miatt dönt a klub eladása mellett, mivel az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.

Az elmúlt hetekben számtalan ajánlat érkezett a londoni klub megvásárlására, azonban egyelőre rendre bürokratikus akadályokba ütközött az egyesület tulajdonjogainak értékesítése.