Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: az Ajax és a PSV sem tudott nyerni – videóval

A vasárnap délutáni órákban a holland bajnokság (Eredivisie) 32. fordulójában két fontos élmezőnybeli rangadót bonyolítottak le…

(Photo by Michael Bulder/NESImages/vi/DeFodi Images via Getty Images)

A listavezető Ajax Amszterdam fordulatos mérkőzés végén 2-2-es döntetlent ért el az ötödik helyezett AZ Alkmaar vendégeként. Az első félidő alatt kevésszer forogtak veszélyben a kapuk, végül nem sokkal a szünet előtt Taylor hosszú felívelését követően Brian Brobbey fordult le őrzőiről, majd a kifutó Vindahl kapus felett tökéletesen emelt a hálóba. A térfélcsere után az AZ a kapujához szegezte az Ajaxot, és a jelentős hazai mezőnyfölény negyedóra elteltével találat formájában is megmutatkozott, miután Wijndal bal oldai bejátszásából Vangelis Pavlidis fejjel egyenlítette ki a mérkőzés állását. Újabb bő tíz perccel később pedig már a hazaiaknál volt az előny: Karlsson kapu elé intézett beadását Hakon Evjen az ötös sarkáról kapásból vágta az amszterdamiak ketrecébe. Úgy tűnt, hogy az AZ begyűjtheti a három pontot, a padlóra küldött Ajax azonban még egyszer megrázta magát, és a hajrában Berghuis szöglete után az előre húzód mexikói hátvéd, Edson Álvarez fejelte be tanári mozdulattal az egyenlítést érő találatot.

AZ Alkmaar – Ajax Amszerdam 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Pavlidis (62.), Evjen (75.), ill. Brobbey (42.), Álvarez (86.)

 

A holland bajnokság klasszikus nagy rangadóján a bajnoki éllovast üldöző PSV Eindhoven kétgólos vezetése ellenére csak 2-2-es döntetlent ért el az Ekl-döntős Feyenoord ellen. A mérkőzést frissebben kezdő vendégek már az első félóra alatt kétszer bevették a rotterdamiak kapuját, miután mindkétszer Cody Gakpo tudott eredményes lenni. Ezzel a két góllal jelentős előnybe kerültek, és bár a második félidőben már ébredeztek a hazaiak, nem úgy tűnt, hogy lehet esélyük a felzárkózásra. A vendéglátók aztán mégis izgalmassá tették a végét, miután a gólfelelős Cyriel Dessers a hajrában Sinisterra átadását váltotta gólra, majd a hosszabbításban megítélt büntetőből ugyancsak ő egyenlített ki.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt megmaradt a négypontos különbség az Ajax javára a PSV-vel szemben, míg a Feyenoord a harmadik helyet birtokolja.

Feyenoord – PSV Eindhoven 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Dessers (86., 90+6. – a másodikat büntetőből), ill. Gakpo (16., 29.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye