Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Atletico nyerte a madridi derbit! – videóval

A spanyol bajnokság 35. fordulójának záró mérkőzésén és egyben nagy rangadóján az Atlético Madrid hazai pályán győzte le a tartalékos Real Madridot.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A bajnokok Ligája indulásért küzdő Atlético ahogyan ígérte, alaposan el akarta rontani a friss bajnok hangulatát.

A hétközi BL-továbbjutás margóján Carlo Ancelotti igencsak tartalékos csapattal állt fel, hiszen Ancelotti ahogyan ígérte, alaposan megszokott kezdőcsapatát az olasz tréner (egyedül Militao, Casemiro és Kroos maradt hírmondónak – a szerk.).

Mindezek fényében talán nem meglepő, hogy ha mezőnyben nem is, de a kapu előtt a hazaik játszottak fölényben, több lehetőségük volt, például Matheus Cunha révén már a harmadik percben!
Az Alteti próbálkozásokat (azért jegyezzük meg, hogy összesen 8 lövési kísérlete volt Simeone csapatának az első 45 percben, abból 3 találta el a kaput – a szerk.) még a szünet előtt siker koronázta: a már említett Cunha esett el Eder Militao és Jesus Vallejo szorításában, a megítélt büntetőt pedig Yannick Carrasco higgadtan értékesítette.

A szünet után minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt: az Atlético volt jóval veszélyesebb a kapura, de a cserék után éledezett a Real is.

A bajnok főleg a hajrában dolgoztatta meg alaposan Jan Oblak kapust, aki miután rendre a helyén volt, az Atleti megúszta kapott gól nélkül – Talán ha Karim Benzema is beszállt volna (…)

Diego Simeone csapata ezzel a győzelemmel a presztízs-siker mellé kulcsfontosságú három pontot szerzett, hiszen egy egységre megközelítette a harmadik Sevillát; és meglépett két meccs távolságra az őt az ötödik helyen üldöző Betistől – Mindezt három fordulóval a vége előtt, úgy, hogy rendeznek még Atleti – Sevilla meccset is.

Atlético MadridReal Madrid 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Carrasco (40. – büntetőből)
Sárga lap: M. Llorente (37.), Savic (63.) illetve Jovic (20.), Lucas V. (28.), Vallejo (38.), Aneclotti (67. -pályán kívül), Nacho (71.)
Piros lap: –

Atlético: Oblák – Reinildo (Felipe, 73.), Gimenez, Savic, Vrsaljko – M. Llorente, Koke, Kondogbia, Carrasco (Lodi, 90+4.) – Correa (Griezmann, 46.), Cunha (De Paul, 89.). Vezetőedző: Diego Simeone

Real: Lunin – Nacho, Vallejo, Militao (mendy, 68:), Lucas V. – Kroos (Modric, 68.), Casemiro (Vinicius, 61.), Camavinga – Asensio, Jovic (Valverde, 61.), Rodrygo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 

Korábbi eredmények:

Péntek
Levante 2–1 Real Sociedad

Szombat
Mallorca 2–6 Granada
Athletic Club 0–0 Valencia
Cádiz 3–0 Elche
Celta Vigo 4–0 Alavés
Betis 1-2 Barcelona

Vasárnap
Getafe – Rayo Vallecano 0-0
Villarreal – Sevilla 1-1
Espanyol – Osasuna 1-1

A La Liga tabellája:

 

A góllövőlista élmezőnye: