Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezett új igazolásáról a Dortmund – sajtóhír

Megbízható nemzetközi beszámolók szerint minden készen áll ahhoz, hogy a Borussia Dortmund hamarosan bejelentse új csatára érkezését…

Fabrizio Romano információi szerint a Borussia Dortmund csapata már elkészítette a papírokat Karim Adeyemi szerződtetéséhez, akivel kapcsolatban már hónapokkal ezelőtt megállapodtak a 38 millió euró ellenében történő leigazolásában a Red Bull Salzburg vezetőségével.

A nigériai és román szülők gyermekeként Münchenben született 20 éves tehetség 2018 óta áll a Salzburg alkalmazásában. Adeyemi eleinte a Liefering csapatában bontogatta szárnyait a másodosztályban, majd a 2019-2020-as idénytől kezdve az első csapat rendszeres szereplője. A tavalyi kiírásban hét gólt szerzett az osztrák bajnokságban, míg az aktuálisan futó idényben 26 bajnokin már 17 gólt szorgoskodott össze. Minden sorozatot figyelembe véve 41 mérkőzésen 21 találatra futotta erejéből az idény eddig eltelt szakaszában.

A német korosztályos válogatottakban való rendszeres szereplés után 2021-ben a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott, és első gólját is megszerezte Németország színeiben az Örményország elleni vb-selejtezőn.

Adeyemi számára eljött az újabb szintlépés ideje, minden jel arra mutat, hogy a következő szezontól már a Bundesligában bontogathatja tovább szárnyait.