Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Milan: “Meg akarjuk őrizni ezt az elszántságot a hátralévő meccseken”

Az AC Milan 3-1-es győzelmet aratott a Hellas Verona ellen az olasz bajnokság (Serie A) 36. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Az idény során már a tizedik alkalommal hátrányból fordító listavezető AC Milan vezetőedzője, Stefano Pioli elégedetten értékelt az újabb győzelem után:

“Imádom a játékosaimat, mert napról napra elképesztő erőfeszítéseket tesznek, hihetetlen menetelésben vagyunk. Ismét nagyon kemény csatára késztettek minket, de kiálltuk a próbát és már a következő mérkőzésekre koncentrálunk. Az, hogy képesek vagyunk ilyen meccseket megfordítani, abból a bátorságból és a hitből fakad, melyet a tapasztalatainkból és a teljesítményeinkből merítettünk. Például attól, hogy 25 perc után nem szereztünk vezetést, nem szorongtunk, mert tudtuk, hogy jól játszunk, és ezt a szellemet a végéig tartottuk. Lépésről lépésre másztunk egyre feljebb és most már meg akarjuk őrizni ezt a koncentrációt és elszántságot a hátralévő két meccsben.”

“Az Atalanta elleni 5-0-s vereség edzői pályafutásom egyik legszomorúbb pillanata volt, de mégis talán a legértékesebb. Úgy gondolom, hogy sokat tanultunk abból a fiaskóból, hogy ne forduljon elő még egyszer hasonló eset” – tette hozzá a következő ellenféllel szembeni őszi mérkőzés kapcsán.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt az AC Milan két pont előnnyel vezeti a bajnokságot az Inter előtt.