Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Nem a pontokra volt szükségünk!”

A következőképpen értékelte csapata vereségét a madridi derbit követően a Real Madrid trénere, Carlo Ancelotti.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

“Azt hiszem a szezon azon szakaszában vagyunk, amikor nem kritizálnunk kell. Ettől függetlenül nem vagyok elégedett, különösen nem tetszett az első félidő. Az Atlético mellett motiválatlannak tűntünk, mentálisan alul maradtunk velük szembe.  második félidőben már jobban játszottunk, veszélyesek is voltunk az Atlético kapujára.” – idézi Ancelotti meccs utáni szavait a madridiak hivatalos honlapja.

“Egyáltalán nem vagyok csalódott! Nekünk ma nem pontokra volt szükségünk, hanem arra, hogy a kulcsjátékosaink pihenhessenek, így elkerüljünk mindenfajta problémát. Benzema, Vinicius vagy Modric… akik nem játszottak ma, azok csütörtökön (a Levante ellen hazai pályán – a szerk.) ott lesznek a csapatban. Frissen kell tartanunk magunkat! Örülök, hogy lehetőséget adhattam olyan játékosoknak, akik kevesebbet játszottak az utóbbi időben.” – folytatta az olasz tréner, majd Karim Benzema és Luka Modric példájával érzékeltette, miért maradtak ki a legnagyobb sztárok a csapatból.

“Karim fáradtságra panaszkodott, nem érezte 100%-os állapotban magát. Nem akartam kockáztatni. Luka sem volt a legfrissebb, vele az volt a tervünk, hogy azért csereként pályára lép majd, ami meg is valósult. Most már május 28-ára (BL-döntő) kell készülnünk! Csak finálé lebeghet a szemünk előtt! Meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotban érkezzünk el a meccshez, problémák nélkül.” – magyarázta Ancelotti, hozzátéve azt is, hogy a bajnokság hátralévő fordulóiban lehetőségeit maximálisan kiaknázva igyekszik majd forgatni csapatát.