Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Borussia Dortmund: a Real Sociedad játékosa érkezhet! – sajtóhír

A BVB a La Liga egyik kiváló irányítóját szemelte ki, azonban ha komolyan gondolják egykori játékosuk szerződtetését, akkor alaposan a zsebükbe kell nyúlniuk. 

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

A Borussia Dortmund a Real Sociedad játékosát, Mikel Merinót szeretné leigazolni a Fichajes értesülései szerint. A német alakulatnak nem lesz egyszerű dolga, ugyanis 2025-ig köti szerződés a 25 éves irányító középpályást a baszk együtteshez, piaci értékét pedig 50 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.com

A spanyol labdarúgó 2016-tól 2018-ig már tartozott a BVB kötelékeibe, akkor az Osasunától igazolták le közel 4 millió euróért, de csak az első szezonban játszott a Dortmundál, és akkor is csak 9 mérkőzésen jutott szóhoz többnyire csereként. A második idényét a Newcastle csapatánál töltötte kölcsönben, majd az angolok végleg megvásárolták őt opciós jogukkal élve, viszont két héttel később kisebb haszonnal azonnal tovább passzolták jelenlegi együtteséhez, a Sociedadhoz.

Merinónak pedig kiválóan megy a játék a baszk csapatnál, ugyanis 2018 óta már 151 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken sok alkalommal klasszis teljesítményt nyújtott, de emellett 16-16 gólt és gólpasszt is feljegyzett.