Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máris megvan Haaland pótlása a Dortmundnál – HIVATALOS

Erling Haaland klubváltása után a Borussia Dortmund csapata bejelentette várva várt támadója leigazolását…

(Photo by Joosep Martinson/Getty Images)

A Borussia Dortmund együttese hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy 2027-ig szóló szerződést kötött az osztrák bajnok Red Bull Salzburg csapatától érkező tehetséges támadóval, Karim Adeyemivel.

A nigériai és román szülők gyermekeként Münchenben született 20 éves tehetség 2018 óta áll a Salzburg alkalmazásában. Adeyemi eleinte a Liefering csapatában bontogatta szárnyait a másodosztályban, majd a 2019-2020-as idénytől kezdve az első csapat rendszeres szereplője. A tavalyi kiírásban hét gólt szerzett az osztrák bajnokságban, míg az aktuálisan futó idényben 26 bajnokin már 17 gólt szorgoskodott össze. Minden sorozatot figyelembe véve 41 mérkőzésen 21 találatra futotta erejéből az idény eddig eltelt szakaszában.

A német korosztályos válogatottakban való rendszeres szereplés után 2021-ben a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott, és első gólját is megszerezte Németország színeiben az Örményország elleni vb-selejtezőn.

A korábbi egybehangzó beszámolók szerint a BVB 38 millió eurót fizetett újdonsült igazolásáért, ami nagyjából a Haalandért befolyó összeg fele.

A Ruhr-vidéki egyesület különös módját választotta az új igazolása hivatalos bejelentésének, ugyanis maga Adeyemi írta ki a szerződtetését a csapat hivatalos twitter-csatornájára.