Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Steven Gerrard: “Minden meccsen nyerni akarok, a Liverpool ellen sem lesz ez másképp!”

Ma este csap össze egymással az Aston Villa és a bajnoki címre törő Liverpool együttese az angol bajnokság (Premier League) 33. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A találkozó pikantériáját a Villa menedzserének személye, Steven Gerrard adja.

(Photo by Neville Williams/Aston Villa FC via Getty Images)

Ma este 21 órától a Liverpool az Aston Villa otthonában lép pályára, hogy bepótolja a 33. fordulóból elhalasztott mérkőzését. A “Vörösök” 3 fordulóval a bajnokság vége előtt 3 pontos hátrányban vannak a listavezető Manchester Cityvel szemben, így a Villa Parkban akár érdemileg véget is érhetnek a bajnoki címről szőtt álmok a Liverpool szempontjából. A helyzetet pikánssá teszi az a tény, hogy az Aston Villa kispadján a Liverpool klublegendája, Steven Gerrard ül. A tréner a mérkőzés előtt több bókkal is ellátta egykori csapatát:

Szerintem őket a legjobb nézni a csapat sebessége, intenzitása és mentalitása miatt. Mondom mindezt úgy, hogy minden tiszteletem a korábbi évek Liverpooljaié, azokat a csapatokat látva nőttem fel, láttam BEK- és BL-győzteseket, sorozatban nyert bajnoki címeket. Szerintem nem volt még ennél látványosabban játszó Liverpool.

A tréner ugyanakkor azt is elmondta, hogy korábbi klubja ellen nem feltett kézzel fogja felküldeni a csapatát a pályára:

A felkészülés mindig az Aston Villáról szól, bármelyik csapat is az ellenfél. Minden meccsnek úgy megyek neki, hogy nyerni akarunk. Ha eljön az a nap, hogy nem akarok már mindenáron nyerni, akkor nem is ülök le többet a kispadra.

Gerrard 1998 és 2015 között erősítette a Liverpoolt, amelynek színeiben 710 meccsen lépett pályára. A klubikon a bajnoki címen kívül minden lehetséges trófeát begyűjtött a “Vörösökkel”.