Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: fölényes győzelmével bajnok az Ajax – videóval

A szerda esti órákban rendezték meg a holland bajnokság (Eredivisie) 2021-2022-es idénye utolsó előtti, 33. fordulójának valamennyi mérkőzését…

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Az éllovas Ajax Amszterdam 5-0-s győzelmet aratott a Heerenveen felett, ezzel az utolsó forduló előtt bebiztosította az újabb holland bajnoki címet. Az amszterdamiak már az első félidő alatt szerzett három góllal minden további kérdést eldöntöttek. Ugyan eleinte még kimaradtak lehetőségeik, az első húsz perc végén Tadics előkészítéséből az előre húzódó balhátvéd Nicolás Tagliafico a bal szárnyról lőtte ki a hosszú sarkot. Kisvártatva egy hosszú támadás végén Timber alapvonalról bejátszott átadásából Steven Berghuis passzolta be a második találatot az üres kapu. Nem sokkal később Sébastien Haller magabiztosan értékesített egy büntetőt, immár háromgólosra növelve a hazaiak előnyét. A második játékrészben mindkét csapat visszafogottan szerepelt, az Ajax már inkább a végét és az ünneplést várta, és talán a vendégek is szerettek volna túl lenni a találkozón. Így aztán nem történt már nagy fordult, a csereként beálló Brian Brobbey és Edson Álvarez hajrábeli találataival alakították ki a végeredményt. Biztos sikerével a holland rekordbajnok Ajax megvédte a címét és 36. elsőségét regisztrálta a bajnokság történetében, miután az utolsó forduló előtt maradt a négy pont előnye a PSV előtt.

Ajax Amszterdam – Heerenveen 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Tagliafico (19.), Berghuis (33.), Haller (38. – büntetőből), Brobbey (85.), Álvarez (90.), ill.

 

A második helyezett PSV Eindhoven a vártnál szorosabb, 3-2 arányú győzelmet aratott a NEC Nijmegen ellen. A kihívó sem bízott semmit a véletlenre, és Ritsu Doan lövésével a 26. percben előnybe került, újabb tíz perccel később pedig a mexikói Erick Gutiérrez bombagóljával növelték a vezetésüket. A PSV a szünet után sem állt le, ám Gakpo első komoly lehetőségei kihasználatlanul maradtak, de Eran Zahavi egy óra játékidő után eredményes tudott lenni egy ajtó-ablak helyzetből. Úgy tűnt, hogy az eindhoveniek fölényes győzelmet arathatnak, azonban öt perccel a harmadik góljuk után a NEC az első komolyabb lehetőségét gólra váltotta, amikor Mikkel Duelund egy jobb oldali bejátszást továbbította a kapuba. Újabb öt perccel később a Sangare szabálytalansága miatt megítélt tizenegyest Jonathan Okita váltotta újabb gólra.

PSV Eindhoven – NEC Nijmegen 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Doan (26.), Gutiérrez (36.), Zahavi (61.), ill. Duelund (66.), Okita (71. – büntetőből)

A 33. forduló eredményei

Ajax Amszterdam – Heerenveen 5-0
Cambuur – Willem II 1-1
Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-1
PSV Eindhoven – NEC Nijmegen 3-2
Fortuna Sittard – Vitesse Arnhem 1-2
Sparta Rotterdam – PEC Zwolle 2-0
Twente Enschede – Groningen 3-0
Utrecht – AZ Alkmaar 2-2
RKC Waalwijk – Heracles Almelo 2-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye