Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Xavi beszámolt Araújo állapotáról

Kiemelt fontosságú mérkőzést nyert meg tegnap este az FC Barcelona együttese. A katalánok a Celta Vigo legyőzésével szinte már biztosra vehetően a közelébe értek a bajnoki ezüstérem megszerzéséhez. Azonban a sikert beárnyékolta Ronald Araújo sérülése.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Korábban sok kritika érte a pályán kívüli hozzáállásáért Araújot. Ugyanis míg a gyepen a Barca védelmének oszlopává fejlődött az uruguayi légiós, addig a tárgyalások csak nagyon nehezen haladtak a szerződéshosszabbítását illetően. Végül az elmúlt hónap végén sikerült meggyőzni a 23 éves védőt a közös folytatásról, és az illetékesek egy 2026 nyaráig érvényes megállapodást írattak vele alá.

Araújo tegnap a 61. percben saját csapattársával, Gavival fejelt össze. Az eszméletlen állapotba került játékost mentővel vitték kórházba. Szerencsére Xavi Hernández gyorsan megnyugtatta a kedélyeket a lefújást követően:

„Az orvos már közölte velünk, hogy eszméleténél van. Elővigyázatosságból a kórházban tölti az éjszakát, de az orvos azt mondta, hogy ne aggódjunk.”

– nyilatkozta a Barcelona vezetőedzője.