Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: milánói siker a döntőben – VIDEÓVAL

A címvédő Juventus idén is eljutott a fináléig, míg az Inter meglepően hosszú kihagyás után, tizenegy évet követően vergődött el ismét a végjátékba. Igaz, a kék-feketéknek egyebek mellett a mostani kiírás során a Roma és a Milan is az ellenfele volt.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Coppa Italia – Döntő
Torino zebracsíkos felében már a múlté a trófeahalmozás. A mostani idényben csupán ezt az egyetlen trófeát húzhatják be Massimiliano Allegri tanítványai, akik a kora tavaszi feltámadás után a hajrára ismét visszaesést produkáltak a bajnokságban. Ellenben az Inter továbbra is harcban van a bajnoki címért, míg ma este a klub történet nyolcadik kupagyőzelmére készültek. Utoljára mg 2011-ben tudtak a Coppaban csúcsra érni, még a Mourinho-éra keretének egyfajta búcsújaként. Azonban ma végre a milánóiak örülhettek. Ugyanis a rekordgyőztes Juve ma nem nyerte el a tizenötödik kupáját a vitrinbe.

Sokkal agresszívabban kezdte a találkozót az Inter, azonban a Juventus határozott védekezése (még a veterán Bonucci nélkül is) többé-kevésbé hatékonyan ölte meg a „vendég” támadásokat. Kivéve egyet, amely végén Nicoló Barella talált be a kupában rendre lehetőséget kapó Mattia Perin kapujába.

A szünet után gyorsan magára talált a mezőnyben még mindig alárendelt szerepet vállaló Juventus. Az „Öreg Hölgy” az 52. percre megfordította az állást, azonban a csereként beállt Bonucci hajrábeli hibája semmissé tette Sandro és Vlahovic találatait. A jogos büntetőt Calhanoglu értékesítette.

Több gól nem esett, 2-2-rúl indított a hosszabbítás. Itt már kijött a minőségi különbség, és Perisic duplája eldöntötte a kupa sorsát. Az Inter teljesen megérdemelten győzedelmeskedett a római döntőben.

Juventus – Internazionale h.u. 2-4 (2-2) (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma); Vezette: Paolo Valeri
Juve: Perin – Alex Sandro, de Ligt, Chiellini (Arthur, 84.), Danilo (Morata, 41.) – Bernardeschi (Bonucci, 67.), Rabiot, Zakaria (Locatelli, 67.), Cuadrado – Dybala (Kean, 99.), Vlahovic.
Inter: Handanovic – D’Ambrosio (Dimarco, 64.) (Bastoni, 116.), de Vrij, Skriniar – Perisic, Calhanoglu (Vidal, 90+1.), Brozovic, Barella, Darmian (Dumfries, 64.) – Lautaro (Sánchez, 90+1.), Dzeko (Correa, 63.).
Gólszerző: Alex Sandro (50.), Vlahovic (52.), ill. Barella (7.), Calhanoglu (80.), Perisic (98.-büntetőből, 102.)
Sárgalap: Locatelli (90+2.), ill. Brozovic (55.), Vidal (119.)

A meccs összefoglalója: