Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United nyerte az Ifjúsági FA-kupát – videóval

Szerda este rekordot jelentő nézőszám előtt rendezték meg az Ifjúsági FA-kupa döntőjét a Manchester United és a Nottingham Forest korosztályos csapatai között…

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

A Manchester United U18 csapata 3-1-es győzelmet aratott az Ifjúsági FA-kupa döntőjét a Nottingham Forest U18 együttese felett az Old Traffordon 67 492 néző előtt.

Az első félóra végéhez közeledve szerezték meg a vezetést a “vörös ördögök”, amikor egy kapu elé ívelt szabadrúgást az előrehúzódó hátvéd, Rhys Bennett bólintott a hálóba, miután a kapus csak hozzáérni tudott a labdához. A vendégek egyre inkább átvették az irányítást, több ígéretes akciót is vezettek az egyenlítés érdekében, de lehetőségeik rendre kimaradtak. Végül aztán némi szerencsével sikerült kiegyenlíteniük, ugyanis közvetlenül a félidő előtt Joshua Powell kellemetlen, lapos átlövését Vitek kapus képtelen volt hatástalanítani. A United a második félidőben uralta a játékot, esetenként kapuja elé szegezte az ellenfelet, de sokáig hiába erőlködött. A mérkőzés hajrájában egy letámadás során Garnacho kényszerített ki faultot, a jól láthatóan a büntetőterületen kívül történt szabálytalanság miatt pedig a játékvezető tizenegyest ítélt. Ha már így alakult, akkor a Manchester United év utánpótláskorú játékosa elismeréssel is díjazott kiválósága, Alejandro Garnacho a kapu közepébe bombázta a tizenegyest az elvetődő kapussal szemben. Az argentin tehetség ezt követően Cristiano Ronaldo ikonikus gólörömével ünnepelt. A találkozó hosszabbításában Garnacho egy még emlékezetesebb gólt szerzett, ugyanis az ellenfél térfelén való labdaszerzést követően nagyszerű szólót mutatott be, közeli megpattanó lövése pedig a hálóban kötött ki. A 17 éves játékos ezt követően újból egy CR-féle mezlevételes, két térden csúszós gólörömöt reprezentált.

Garnacho nagyszerű megoldásai jóvoltából a Manchester United a felnőtt csapat mérsékelt eredményei hátterében is örülhetett egy nagy sikernek. Az argentin tehetség jelenléte révén pedig biztosak lehetnek benne, hogy hamarosan az első csapatnak is lehet egy nagyszerű csatára.

Manchester United U18 – Nottingham Forest U18 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Bennett (29.), Garnacho (78., 90+5. – az elsőt büntetőből), ill. Powell (44.)