Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: óriási meglepetések a negyeddöntőben – videóval

Az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozatában a hét közben rendezik a rájátszás negyeddöntőit…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az alapszakaszban a csoportját imponáló magabiztossággal megnyerő Estudiantes La Plata óriási meglepetésre búcsúzott a negyeddöntőben, miután 1-1-es döntetlen után büntetőkkel veszített az Argentinos Juniors ellen. A papírformának megfelelően az első félóra végeztével a házigazda szerzett előnyt, miután Zuqui tizenhatos előteréből a kapu elé fejelt labdáját a veterán gólfelelős, Mauro Boselli továbbította közvetlen közelről a Bicho hálójába. Nem sokkal a szünet után Galarza a második sárga lapos figyelmeztetését is megkapta, így a vendégek tíz emberre fogyatkoztak. Minden adott lett volna tehát a Pincha sima továbbjutásához, hiszen gól-, és emberelőnyben voltak. Ennek ellenére a 66. percben Florentin kapu elé tekert szögletét Fausto Vera a tizenegyespont magasságából kapásból vágta a hálóba, kiegyenlítve a mérkőzés állását. Döntetlennel végződött a rendes játékidő, és a szabályok értelmében azonnal a büntetők következtek. A szétlövés során a hazaiak részéről ketten, vendég oldalról viszont csak egy rúgó hibázott, így Lanzillotta kapus utolsó hárítása után az Argentinos ünnepelhette a továbbjutást.

Estudiantes La Plata – Argentinos Juniors 1-1 (1-0) – büntetők után: 1-2
Gólszerzők: Boselli (32.), ill. Vera (66.)
Kiállítva:ill. Galarza (56.)

 

Még ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy a tavalyi második kiírást megnyerő River Plate gárdája 2-1-es vereséget szenvedett a friss feljutó Tigre ellen a maga negyeddöntőjében. A vendégek bátran indították a találkozót, és az ötödik percben Zabala bejátszásából Mateo Retegui fejelt tökéletesen a hosszú sarokba. A “milliomosok” azonnal átvették az irányítást, több lehetőségük is adódott az egyenlítésre, melyek azonban az első félidőben rendre kimaradtak. A fordulást követően Enzo Fernández fantasztikus átlövésgóljával egyenlítettek a hazaiak. Hiába támadott továbbra is a River, a 67. percben Paulo Díaz utolsó emberként eladta a labdát, melyből Facundo Colidio fordulhatott le és szerzett könnyed ziccergólt. Gallardo legénysége tovább rohamozott az egyenlítésért, Marinelli kapus elkaszálta Palavecinót a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt az eset kapcsán, a vendégek védelme és hálóőre pedig hősiesen állta a sarat egészen a lefújásig és bejutottak az elődöntőbe. A River kiesése a sorozat egyértelműen a sorozat legnagyobb meglepetése.

River Plate – Tigre 1-2 (1-1)
Gólszerzők: E. Fernández (58.), ill. Retegui (5.), Colidio (67.)

 

Copa de la Liga Profesional, a negyeddöntők eredményei:

Racing Club – Aldosivi 5-0
Boca Juniors – Defensa y Justicia 2-0
Estudiantes La Plata – Argentinos Juniors 1-2 – büntetők után
River Plate – Tigre 1-2

Copa de la Liga Profesional, az elődöntők párosításai:

Racing Club – Boca Juniors
Argentinos Juniors – Tigre

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!