Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia: visszafoglalta a Celtic a trónt

A skót bajnokság (Premiership) rájátszásának utolsó előtti fordulójában eldőlt a bajnoki cím sorsa a két glasgow-i gigász között…

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

Az egymás elleni döntetlen után szerda este a Celtic döntetlent játszott, a Rangers pedig megnyerte aktuális mérkőzését, de mivel az utolsó forduló előtt így is négy pont a különbség kettőjük közt, a zöld-fehérek bebiztosították bajnoki címüket.

A Celtic a legutóbbi fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Dundee United vendégeként, amely elegendő volt ahhoz, hogy bebiztosítsa bajnoki címét az előző kiírást megnyerő Rangersszel folytatott versenyfutásban. A nagy ellenlábas menet közben hiába aratott 4-1-es sikert a Ross County felett. Ange Postecoglou együttese az idény nagy részében vezette a skót táblázatot és többször is legyőzte a címvédőt, így az utolsó forduló előtt biztossá vált a bajnoki címe.

A zöld-fehérek történetük során 52. alkalommal nyerték meg az első osztályt azok után, hogy a 2011-2012-es szezontól a 2019-2020-as kiírásig sorozatban mindegyiket megnyerték, majd tavaly a rekorder Rangers győzött, amely 55 elsőségével még mindig jobban áll náluk.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)