Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: eldőlni látszik F. de Jong sorsa!

Tegnap már teljesen biztosnak tekinthető transzferként számoltunk be Frenkie de Jong Manchester Unitedbe igazolásáról. Azonban a katalán Sport szerint a holland középpályás hosszú távra tervez a Barcelona csapatával.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Hiába a nagy transzferguruk legtutibb információi, mégis maradhat az FC Barcelona keretében Frenkie de Jong. Állítólag nem sok alapja van a Manchester Unitedot érintő pletykáknak. A Sport arról ír, hogy a holland védekező játékos teljesen elkötelezett a klub és a szezon közben kinevezett vezetőedző, Xavi iránt. A középpályás 25 évesen idősebb több kulcsembernél is, és tudja, hogy komoly a felelőssége a felállás tengelyében mind a szűrés, mind a támadás-felépítés feladataiban.

A Sport cikke leszögezi, hogy a „Vörös Ördögök” bármennyit kifizetnének de Jongnak bérezés gyanánt, ráadásul edzője a korábbi Ajaxos főnöke, Erik ten Hag lenne az Old Traffordon. Ezzel szemben az írás felhívja a figyelmet, hogy de Jong a 2019-es érkezésekor a saját, klubszimpátiával fűszerezett elhatározásából választotta az FC Barcelonát. Pedig szinte Európa összes topklubja bejelentkezett érte Amszterdamban.

Sőt, a barcelonai napilap a józan paraszti észre is hivatkozik de Jong maradását illetően. A holland a minap vásárolt új házat a Barcelonában a párjával, Mikky Kiemeney-vel.