Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester Unitedben folytatja a Barcelona középpályása – sajtóhír

A korábbi érdeklődések jóvoltából megbízható nemzetközi sajtóértesülések szerint az FC Barcelona középpályása valóban elhagyja a klubot, és a Manchester United alkalmazásában folytatja pályafutását…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Gerard Romero beszámolói értelmében a Barcelona tehetséges középpályása, Frenkie de Jong átigazol a Manchester United együtteséhez, mivel a katalán gárdának mielőbbi bevételre van szüksége a pénzügyi mérlege stabilizálása érdekében. A kiszivárgott információk szerint a holland légiósért nagyjából 70-80 millió euró körüli összeget fizethetnek. Az újságíró úgy fogalmazott, hogy “95 százalékban biztos” a transzfer.

A 25 éves középpályás 2019 nyarán mintegy 75 millió euróért cserébe került az Ajax csapatától a katalán óriáshoz. A magát gyermekkora óta a klub szurkolójának valló de Jongnak hatalmas jövőt jósolnak a Barcánál, és ennek megfelelően is kezdte pályafutását a csapatban, azonban az idei szezonban rendre problémák adódtak a kiegyensúlyozottságával, így úgy tűnik, hogy a klub végső lépésre szánta el magát vele kapcsolatban. A 40-szeres holland válogatott labdarúgó összességében 139 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben és 13 gólt szerzett, az idei szezonban 31 bajnokin és 46 tétmeccsen szerepelt.

De Jong nyári megszerzése iránt korábban a Paris Saint-Germain és a Manchester City gárdája egyaránt komoly érdeklődést mutatott.

A híresztelések szerint a holland labdarúgó klubváltására még ebben a hónapban sort keríthetnek a szóban forgó csapatok.