Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb argentin szupertehetség az európai klubok radarján – sajtóhír

Az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) rájátszásában a Racing Club legutóbbi mérkőzésén duplázó tehetség iránt egyre inkább fokozódik az európai klubok érdeklődése…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

A Marca információi szerint alaposan felsorakoztak az európai csapatok a Racing Club tehetséges irányítója, Carlos Alcaraz megszerzése érdekében, ugyanis a spanyol lap úgy tudja, hogy többek közt az Atlético Madrid, a Sevilla, a Juventus, az Arsenal, a Tottenham, az Inter és az AC Milan megfigyelői egyaránt követik a játékost.

A 19 éves támadó középpályás fiatal kora ellenére Fernando Gago nagyszerűen menetelő csapata alapemberének számít. Alcaraz 2020 januárjában mutatkozott be a profik közt. A 2021-es második kiírásban már gyakori tagja volt az első csapatnak, 18 találkozón került bevetésre. A jelenleg futó kiírás alapszakaszában 14-ből 12 meccsen szerepelt, és éppúgy két gólt szerzett, mint a rájátszásbeli első fellépése alatt. Emellett a közelmúltban az első nemzetközi találatát is megszerezte, amikor második mérkőzésén a brazil Cuiabá ellen tudott eredményes lenni a Copa Sudamericana idei kiírásában.

A kiszivárgott információk szerint Alcaraz 2026-ig áll szerződésben az Academiával, szerződése pedig 25 millió dolláros kivásárlási árat tartalmaz.

Mivel az Inter argentin gólgyárosa, Lautaro Martínez ugyancsak a Racing nevelése volt, az európai sajtóban már hozzá kezdték el hasonlítgatni, de Alcaraz sokkal inkább egy jó fizikai adottságokkal rendelkező, labdabiztos irányító, aki technikás megoldásokkal képes kiszolgálni a csatárokat. Mindemellett veszélyes átlövésekkel bír és ifjú kora ellenére a csapata első számú szabadrúgáslövője.