Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: a Benevento és a Brescia vette az első akadályt

A pénteki és a szombati napon rendezték meg az olasz másodosztály (Serie B) rájátszása első fordulójának mérkőzéseit…

(Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Az olasz másodosztály (Serie B) rájátszásának első fordulójában a bajnokság ötödik és nyolcadik, valamint a hatodik és hetedik helyezettje találkozott egymással. Annak tudatában, hogy a továbbjutásról egyetlen mérkőzés dönt, 90 perc utáni döntetlen esetén hosszabbításra került sor, amennyiben 120 perc alatt sincs döntés, akkor nincsenek büntetőrúgások, hanem a hazai pályán játszó kiemelt csapat megy tovább.

A három fordulóból álló playoff küzdelmeibe a harmadik és a negyedik helyezett majd az elődöntőben kapcsolódik be. Az egyes párharcokban mindig a bajnokságban jobb helyen zárt csapat játszhatja a visszavágót hazai környezetben, és annak az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A tavaly még a Serie A-ban szereplő Benevento idegenben harcolta ki a továbbjutást a bajnokságot remek formában befejező Ascoli ellen. A mindent eldöntő találatot a 2015-2016-os másodosztályú kiírás gólkirálya, Gianluca Lapadula szerezte az első félidő hajrájában egy védhetetlen fejesgól jóvoltából. A Bianconeri a második játékrészben minden követ megmozgatott az egyenlítés érdekében, Paleari kapus azonban lehúzta a rolót, és úgy fogott, mint a festék. A “boszorkányok” így a mérsékelt bajnoki szereplés ellenére jól időzítették a formájukat és sikerrel vették az első akadályt.

Ascoli – Benevento 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Lapadula (38.)
Kiállítva: Dionisi (90+7.), ill.

A szombati elődöntőben a Brescia elképesztő csatában, kétszeri hátrányból aratott 3-2-es győzelmet hosszabbításban a Perugia felett. A győzelmi kényszerben pályára lépő vendégek nagy lendülettel indították a találkozót, és az első tíz perc végén Beghetto bejátszásából Christian Kouan fejjel megszerezte a vezetést a javukra. A házigazda lassan lendült játékba, de az első félidő második felében már uralták a mérkőzést, és egy kezezés miatti büntetőből az első etap ráadásában Marko Pajac révén kiegyenlítették a mérkőzés állását. Ugyan mindkét csapatnak voltak lehetőségei arra, hogy eldöntse a továbbjutás sorsát a rendes játékidő alatt, erre azonban nem került sor. A hosszabbítás első félidejének hajrájában Ryder Matos megpattanó lövésével a Perugia került lépéselőnybe, azonban röviddel a térfélcsere után a Rondinelle francia gólfelelőse, Florian Aye kiegyenlítette a találkozó állását. Így aztán a vendégek ismét kényszerhelyzetbe kerültek, azonban a ráadás legvégén Flavio Bianchi találata minden kérdést eldöntött, ezáltal a Brescia végül nem csak jobb helyezése révén, hanem győzelemmel érte el a továbbjutást.

Brescia – Perugia 3-2 (1-1, 1-1, 1-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Pajac (45+6. – büntetőből), Aye (107.), Bianchi (119.) ill. Kouan (10.), Matos (102.)

Serie B Playoff, az elődöntő párosításai:

Benevento – Pisa
Brescia – Monza

Az elődöntők első mérkőzéseit május 17-18-án, jövő kedden és szerdán, míg a visszavágóit május 21-22-én, jövő szombaton és vasárnap rendezik.