Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern sportigazgatója elismerte, Lewandowski távozni akar

A nemzetközi sajtóban már hetek óta téma a Bayern München gólgyárosának klubváltása, amelyre könnyen lehet, hogy akár már az idei nyári átigazolási időszakban sor kerülhet…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A Bayern München gólgyárosa, Robert Lewandowski klubváltása körüli találgatásokat megerősítette a bajorok sportigazgatója, Hasan Salihamidzic, aki elismerte, hogy a lengyel támadó a távozását kérte:

„Beszéltem Lewával. Elmondta, hogy nem akarja elfogadni a szerződéshosszabbítási ajánlatunkat, és távozni szeretne a klubtól. Azt mondta, szeretne kipróbálni valami újat. Ugyanakkor 2023-ig érvényes szerződése van velünk, az álláspontunk pedig változatlan és egyértelmű.”

Lewandowski szombaton az utolsó fordulóban, a Wolfsburg ellen ugyancsak eredményes volt, így 35 találatával zsinórban ötödször, összesen pedig hetedik alkalommal lett a német bajnokság gólkirálya. A találkozó lefújását követően szomorkásan ünnepelt a Bayern táborával, és könnyen lehet, hogy az utolsó meccsét játszotta a csapat színeiben, melyet később ő maga is megerősített.

Az elmúlt hetekben a Barca komoly érdeklődést mutat a 33 éves lengyel gólzsák iránt, a hírek szerint a játékossal már megegyeztek, már “csak” az érintett csapatoknak kell közös nevezőre jutniuk a klubváltással kapcsolatban.