Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag az élmezőnybeli rangadón is betalált – videóval

Az MLS szombatról vasárnapra virradóra megrendezett játéknapján a keleti konferencia első két helyezettje, a Philadelphia Union és a New York Red Bulls találkozott egymással…

1-1-es döntetlent játszott egymással a mérkőzés előtt a keleti konferencia első és második helyén álló két csapata, a Philadelphia Union és a New York Red Bulls együttese. Az első játékrész alatt mindkét csapat előtt kisebb lehetőségek adódtak, de a vezetést egyikük sem tudta megszerezni. Ahogy viszont megkezdődött a második félidő, az Union szinte azonnal eredményes volt, miután Gazdag Dániel a tizenhatos előtt megindulva nagyszerűen kényszerítőzött Santosszal, a visszakapott labdát pedig a büntetőpont magasságából juttatta Carlos ketrecébe. Tíz perccel később Nealis a második sárga lapjával a kiállítás sorsára jutott, tíz emberre fogyatkoztak a vendégek. A Philly eldönthette volna a három pont sorsát, azonban több ordító lehetőséget is elpuskáztak, majd a játékrész derekánál egy kósza ellenakcióból egyenlített a Red Bulls, miután a brazil Luquinhas az ötösről bombázott a léc alá. Az Union a továbbiakban már csak egy lesgólig jutott, így kénytelenek voltak megosztozni a pontokon, mellyel visszacsúsztak a konferencia harmadik helyére.

A magyar válogatott középpályása a 11. fellépésén immár a hatodik gólját szerezte az MLS 2022-es idényében, és továbbra is abszolút húzóembere csapatának, amely zsinórban negyedik döntetlenjét játszotta.

Philadelphia Union – New York Red Bulls 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Gazdag (47.), ill. Luquinhas (66.)
Kiállítva:ill. Nealis (55.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)