Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hazai pályán simázott a Napoli, kiesés küszöbén a Genoa – videóval

Kiesés szélére lökte a Genoát a már egészen biztosan dobogós Napoli a Serie A 37. fordulójában..

(Photo by MB Media/Getty Images)

Magabiztosan várhatta a 37. fordulót a Napoli együttese, hiszen a Bajnokok Ligájában való indulást kiharcoló együttes a kiesés elől menekülő 19. helyezett Genoa ellen lépett pályára hazai pályán, amelyen Spalletti csapata végül könnyedén hozta végül a papírformát.

A hazaiak oldalán Osimhen kezdte meg a gólgyártást a mérkőzés 32. percében, majd Insigne folytatta azt immár a második játékrészben egy büntetőt értékesítve a 65. perc folyamán, majd a hajrában Lobotka zárta le a mérkőzést, így beállítva a 3-0-ás végeredményt a 81. perc folyamán.

A Genoa keservesen próbálkozott, azonban a pálya a hazaiak felé dőlt, hiszen a vendégek mindössze 33%-os labdabirtoklást tudhatnak magukénak, amely mellé 3 kapura lövést jegyezhetnek.

Ezzel a teljesítménnyel a Genoa nem hogy a Salernitana, hanem a Cagliari együttesét sem érte utol a tabellán, így kerülve egyre nagyobb slamasztikába a bajnoki kiírás hajrájában, hiszen amennyiben a Cagliari nem döntetlent ér el az idei fordulóban az Inter ellen, akkor immár véglegessé válik a kiesése az olasz másodosztályba. (A Genoa mindössze abban reménykedhet, hogy a végső elszámolás folyamán a Salernitana, a Cagliari és ők is 31 ponttal állnak majd a tabellán, minden más eset kiesést jelent a nagy hagyományokkal rendelkező klub számára)

Napoli – Genoa 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Osimhen (21.) Insigne (65.) Lobotka (81.) ill.
Kiállítás:
ill.

 

A 37. forduló eddigi eredményei és további programja

Empoli – Salernitana 1-1
Udinese – Spezia 2-3
Hellas Verona – Torino 0-1
AS Roma – Venezia 1-1

Vasárnap:
Bologna – Sassuolo 1-3
Napoli – Genoa 3-0
18:00 AC Milan – Atalanta (tv: Sport 2)
20:45 Cagliari – Inter (tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Sampdoria – Fiorentina (tv: Sport 1)
20:45 Juventus – Lazio (tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása