Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: az újonc lesz a Boca ellenfele a döntőben – videóval

Az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozatában a hétvégén rendezik a rájátszás elődöntőit…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A tavaly még másodosztályú Tigre csapata 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel győzte le az Argentinos Juniors csapatát az idei első argentin bajnoki kiírás rájátszásának elődöntőjében. Az Huracán stadionjában, semleges környezetben rendezett egymeccses elődöntőn a friss feljutó kezdett jobban, több lehetőségük adódott a találkozó elején. Az első játékrész hajrájában ráadásul a Bicho tíz emberre fogyatkozott, egy elkésett, csúnya belépő után a játékvezető Florentin részére mutatta fel a piros lapot. A létszámfölényben játszó Tigre a második félidő elején szerezte meg a vezetést, miután egy bal oldali beadást Alexis Castro az ötös előteréből lőtt a kapuba. Úgy tűnt, hogy ezzel simán bejuthatnak a döntőbe, az Argentinos azonban nem adta könnyen a bőrét, és a 87. percben a paraguayi légiós, Gabriel Avalos nagyszerű egyéni akcióját követően kiegyenlítettek, így tizenegyesekre mentették az összecsapást. A szabályok értelmében a 90 perc után azonnal a szétlövések jöttek, melyben viszont az Argentinos két rúgója is a felső lécre bombázott, Vera kísérletét pedig Marinelli védte, miközben a Tigre mindhárom lövője betalált, így bejutott a döntőbe.

Az előző körben a Rivert kiejtő Tigre Boca Juniors elleni fináléjára, május 22-én, vasárnap kerülhet sor.

Tigre – Argentinos Juniors 1-1 – tizenegyespárbaj után: 3-1
Gólszerzők: A. Castro (55.), ill. Avalos (87.)
Kiállítva: ill. Florentin (38.)

 

Copa de la Liga Profesional, az elődöntők eredményei:

Racing Club – Boca Juniors 0-0 – tizenegyespárbaj után: 5-6
Tigre – Argentinos Juniors 1-1 – tizenegyespárbaj után: 3-1

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!