Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jürgen Klopp: “Nem hiszem, hogy a City egymás után két meccsen pontot fog veszíteni!”

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool együttesének menedzsere, Jürgen Klopp szerint csapatának nincs reális esélye arra, hogy megszerezzék az angol bajnoki címet.

(Photo by Michael Regan – The FA/The FA via Getty Images)

A Manchester City pontvesztésének köszönhetően 1 pontra felzárkózhat az utolsó forduló előtt a Liverpool együttese a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, amennyiben megnyerik a Southampton ellen elhalasztott találkozójukat. Ebben a helyzetben a “Vörösök” számára már az is elegendő lehetne a bajnoki cím elhódításához, hogy a Manchester City nem nyeri meg az Aston Villa elleni hazai mérkőzését az utolsó fordulóban. A “Vörösök” menedzsere szerint viszont erre rendkívül csekély az esély:

Nem emlékszem, hogy mikor volt legutóbb olyan eset, hogy a City egymást követő két bajnokin is pontokat veszítsen. Ráadásul hazai pályán léphetnek pályára egy olyan Aston Villa ellen, amely előtte 3 nappal még egy másik elmaradt bajnokiját fogja bepótolni. Ez is az ő malmukra hajtja a vizet. A Manchester City nagyon erős, őszintén szólva arra számítok, hogy az utolsó meccsen nem fognak pontokat veszíteni.

A Liverpool ebben a szezonban eddig két trófeát, a Ligakupát és az FA-kupát is megnyerte, valamint a Bajnokok Ligája fináléjában is érdekeltek, ahol a Real Madrid lesz az ellenfelük. Jürgen Klopp szerint ott sem az ő csapata lesz az esélyes a végső győzelemre:

Óriási lenne, ha megnyernénk a Bajnokok Ligáját, de a földkerekség legtapasztaltabb BL-csapata ellen fogunk pályára lépni. Nyílt mérkőzésre számítok, ám nem mi leszünk az esélyesek.

A Liverpoolnak ebben a szezonban még 3 mérkőzése van hátra. Legközelebb kedden 20:45-től a Southampton otthonában lépnek pályára. A találkozót a Digi Sport 1 fogja élőben közvetíteni.

A Manchester Cityvel egyébként még a 2020/21-es idényben fordult elő utoljára, hogy egymást követő két bajnokin pontokat veszítsen. Még a 12. és a 13. fordulóban történt meg az Guardiola tanítványaival, hogy a Manchester United és a West Brom ellen is döntetlenre végeztek.