Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyílt levélben búcsúzott a Juventus harcosa

A Juventus csapatától távozó rutinos hátvéd hétfő este lép pályára utolsó alkalommal a torinói egylet hazai publikuma előtt…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A Juventus csapatát több mint másfél évtized után elhagyó Giorgio Chiellini közösségi oldalán keresztül érzelmes sorokkal búcsúzott szeretett klubjától:

“Eljött a nap. Ma este érzelmek örvénye fog átmenni rajtam.

A Juve volt a mindenem. A fiatalságom, a tapasztalatom, az érettségem. A győzelem vágya, a diadal öröme, a vereség elfogadása. A kihívás izgalma, a párharcok a pályán, az örökké bekötözött fejem. Aztán a bajnokok a pályán és azon kívül, az edzők, a menedzserek, a teljes személyzet… Az emberek, akik elkísértek ezen az úton, mind hagytak nálam valamit. Valamit, amit mindig igyekeztem gyűjteni, megőrizni és ápolni.

Három. A mezszámom. De egyben az érzések száma is, amelyek most kavarognak a lelkemben.

ÖRÖM egy kalandért, amely úgy végződött, hogy minden álom – az elképzelhető és ez elképzelhetetlen álmok is – megvalósult, és hogy örökre megmaradhatok ennek a nagyszerű klubnak a történelmében.

NYUGALOM, hogy kiválasszam a megfelelő pillanatot a búcsúra, hogy olyan szinten tudjak távozni, ami megfelel annak, amit képviseltem, oly sok értéket és érzelmet megosztva, amiket sosem vehet el tőlünk senki.

KÖSZÖNET az egész Juventusnak, az Agnelli családnak, akik oly sok évre örökbe fogadtak, a legkedvesebb szeretteimnek, az embereknek, akiket szeretek, akik nélkül nem lennék az, aki most vagyok, mert ők a támogatás és az energia kimeríthetetlen forrása, és mindig elkísértek ezen a hosszú úton.

Így hát a legszebb naplemente előtt találtam magam, és most megpróbálok elképzelni egy újabb hajnalt. Mert az utazás nem ér véget. Még mindig nem tudom, mi vár rám. De az máskor lesz, ez egy másik történet. Ez viszont az üdvözlés ideje, a végtelen és mélységes hála ideje.

Köszönöm.

Köszönöm mindenkinek, a szurkolóknak és az ellenfeleknek.
Köszönöm, hogy befogadtatok, eltűrtetek, támogattatok.
Köszönöm, hogy segítettetek megérteni az álom szó jelentését.
Köszönöm, a legvéksőkig, köszönöm.”

Chiellini minden sorozatot figyelembe véve eddig 559 mérkőzésen viselte az itáliai rekordbajnok szerelését. Mindemellett az elmúlt 18 év alatt 116 összecsapáson szerepelt a nemzeti csapatban.