Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbítana kulcsemberével a Juventus – sajtóhír

Megbízható nemzetközi sajtóbeszámolók szerint Giorgio Chiellini távozása után a Juventus csapata magához láncolná fiatal hátvédjét…

(Photo by Filippo Alfero – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Fabrizio Romano értesülései szerint az olasz bajnokságban (Serie A) a negyedik helyen végző Juventus vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat Matthijs de Ligt képviseletével a hátvéd szerződésének 2026-ig történő megújítása érdekében.

A 22 esztendős holland védő 2019 nyarán mintegy 75 millió euró ellenében csatlakozott a “zebrákhoz” nevelőcsapatától, az Ajax Amszterdam együttesétől. De Ligtnek bár voltak kisebb-nagyobb kihagyása és gyengébb időszakai, de három éve állandó szereplője a torinói egylet hátsó alakzatának. Minden sorozatot figyelembe véve 115 pályára lépés alatt hátvéd létére nyolc gólt szerzett a klub színeiben, az aktuális bajnoki idényben 29 meccs alatt háromszor volt eredményes. Amennyiben további két évvel valóban meghosszabbítják 2024-ig szóló szerződését, az még inkább azt jelezheti, hogy rá építenék a jövőben a Juventus védelmét.

De Ligt az elmúlt évek során hazája nemzeti együttesének is meghatározó tagja lett, 2017 óta 35 mérkőzésen viselte az Oranje szerelését.