Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG lehet a favorit a Liverpool támadójáért – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban egyre gyakoribb téma a Liverpool kiváló támadójának jövője, akinek egyelőre bizonytalan a további sorsa klubjánál…

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Christian Falk információi szerint a Paris Saint-Germain lehet a legnagyobb esélyes a Liverpool támadója, Sadio Mané megszerzésére, amennyiben nem kerül meghosszabbításra a játékos jövő nyáron lejáró szerződése. A német újságíró korábban a Bayern München érdeklődését is megerősítette Mané iránt.

A 30 éves szenegáli válogatott támadó 2016-os leigazolása óta 266 mérkőzésen 119 gólnál jár a “vörösök” szerelésében. Mané az aktuálisan futó idényben is alaposan kitett magáért, hiszen a bajnokságban 33 meccsről 15 találatot jegyez, miközben minden sorozatot figyelembe véve 48 fellépés alatt 22-szer volt eredményes. Az idei góltermésénél hatékonyabb eddig csak a 2018-2019-es kiírásban volt, amikor 26 találatig jutott. Mané korábban a Southampton, a Red Bull Salzburg és a Metz csapataiban futballozott.

Mané szerződése 2023 nyaráig érvényes a Mersey-partiaknál, és egyelőre nem történt előrelépés a felek közt annak megújítása érdekében, így bár pillanatnyilag elképzelhetetlennek tűnhet, akár még az elválásra is sor kerülhet.

A rutinos támadó a két évvel ezelőtti ezüstérmét követően idén Afrikai Nemzetek Kupája-győztes lett hazája nemzeti csapatával. Mané 2012 óta 89 mérkőzésen 29 gólt szállított a szenegáli válogatott tagjaként.