Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: heten már továbbjutottak – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa 2022-es kiírásában a csoportkör ötödik fordulójának mérkőzéseit. Az utolsó előtti körben már egyre több csapat matematikailag is biztosította továbbjutását a sorozat legjobb 16 csapata közé…

 

A Libertadores-kupa 2022-es kiírásának csoportköre zárófordulója előtt hét csapat biztosította be a továbbjutását, több csoportban azonban számtalan nyitott kérdés maradt. Mint ismeretes, a nyolc csoport első két helyezettje jut tovább a legjobb 16 közé, a harmadik helyezettek a Copa Sudamericanában folytatják.

A továbbjutását már korábban bebiztosító, címvédő Palmeiras az ötödik mérkőzésén az ötödik győzelmét aratta, ám az első négy fordulóban húsz (!) gólt vágó Verdão szokatlan módon mindössze egyetlen góllal múlta felül az ecuadori Emelec gárdáját. Mögöttük a továbbjutást érő második helyre a venezuelai Deportivo Táchira gárdája kapaszkodott fel, miután a duplázó Robert Hernández vezérletével magabiztosan mosták le a bolíviai bajnokot.

A múlt fordulóban már szintén továbbjutó Estudiantes La Plata egy tét nélküli összecsapáson aratott újabb, 1-0-s győzelmet a Red Bull Brangantino ellen, és továbbra is csak egyetlen gólt kapott. A kvartett másik argentin csapata, a Vélez Sarsfield az idei első győzelmével pontszámban beérte a brazil ellenlábast, és az utolsó körben akár kiharcolhatja a továbbjutást, de az utolsó helyre hátráló Nacional is csak egy ponttal van kettőjük mögött.

A sorozat másik nagy esélyesének tartott Flamengo ugyancsak biztosította helyét a nyolcaddöntőben, miután Paulo Sousa legénysége 3-0-s sikert ért el legutóbbi fellépésén. Csoportjukban az argentin Talleres Córdoba továbbjutása is eldőlt az aktuális hazai idényben pocsékul teljesítő csapat újabb döntetlenjével. A szintén a favoritok közé sorolt Atlético Mineiro a duplázó Hulk vezérletével elért magabiztos győzelemmel biztosította pozícióját a legjobb 16 között, emellett pedig egymást követő 18. veretlen meccsével Libertadores-kupa-rekordot döntött.. Egyúttal a kiesés szélére sodorta a legyőzött ecuadori Independiente del Valle csapatát, mögöttük a kolumbiai Deportes Tolima érezheti nyeregben magát. A 2018-as győztes és 2019-es döntős River Plate ugyancsak fölényes győzelemmel lépett tovább, Marcelo Gallardo együttese 4-0-ra verte az eddig második chilei Colo-Colót, melyet pontszámban beért a kupaújonc Fortaleza gárdája.

A Colón személyében egy másik argentin csapat is bebiztosította továbbjutását, hiszen a tavalyi első otthoni kiírást megnyerő santa féi alakulat az újabb diadalával öt meccsről már tíz ponttal bír, megelőzve a két paraguayi, a Cerro Porteño és az Olimpia Asunción, valamint a sereghajtó uruguayi Peñarol csapatát.

Az utolsó forduló előtt a B jelű négyes igazi “halálcsoporttá” vált, miután két csapat hét-hét, a másik kettő pedig hat-hat ponttal rendelkezik. Fontos győzelmével az Athletico Paranaense pontszámban beérte az eddigi éllovas Libertadot, ráadásul a 2-0-s brazil sikerrel záruló összecsapáson Tomás Cuello hihetetlen gólt szerzett a “kígyótérről”, miközben a csoport másik két csapata gól nélküli döntetlent játszott egymással.

Az E csoport hasonlóan izgalmasan alakul, hiszen még három csapat küzd a két továbbjutó helyért. A Boca Juniors és a Corinthians csak 1-1-es döntetlent játszott egymással, így a magabiztos győzelmet arató Deportivo Cali mindkettőjüket egy-egy ponttal megelőzve állt a négyes élére.

A csoport:

Palmeiras (brazil) – Emelec (ecuadori) 1-0
Deportivo Táchira (venezuelai) – Independiente Petrolero (bolíviai) 3-0

Standings provided by SofaScore LiveScore

B csoport:

Athletico Paranaense (brazil) – Libertad (paraguayi) 2-0
Caracas (venezuelai) – The Strongest (bolíviai) 0-0

Standings provided by SofaScore LiveScore

C csoport:

Red Bull Bragantino (brazil) – Estudiantes La Plata (argentin) 0-1
Nacional (uruguayi) – Vélez Sarsfield (argentin) 2-3

Standings provided by SofaScore LiveScore

D csoport:

Atlético Mineiro (brazil) – Independiente del Valle (ecuadori) 3-1
Deportes Tolima (kolumbiai) – América Mineiro (brazil) 2-2

Standings provided by SofaScore LiveScore

E csoport:

Boca Juniors (argentin) – Corinthians (brazil) 1-1
Deportivo Cali (kolumbiai) – Always Ready (bolíviai) 3-0

Standings provided by SofaScore LiveScore

F csoport:

River Plate (argentin) – Colo-Colo (chilei) 4-0
Alianza Lima (perui) – Fortaleza (brazil) 0-2

Standings provided by SofaScore LiveScore

G csoport:

Peñarol (uruguayi) – Cerro Porteño (paraguayi) 0-0
Colón (argentin) – Olimpia Asunción (paraguayi) 2-1

Standings provided by SofaScore LiveScore

H csoport:

Flamengo (brazil) – Universidad Católica (chilei) 3-0
Sporting Cristal (perui) – Talleres Córdoba (argentin) 0-0

Standings provided by SofaScore LiveScore

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!