Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a címvédő Gignac-ék kiütésével fél lábbal a döntőben – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Clausurájának rájátszás-küzdelmei a célegyenesbe fordultak, hiszen az elmúlt napokban az elődöntők első mérkőzéseit rendezték meg…

(Photo by Alfredo Moya/Jam Media/Getty Images)

A 2021-es Apertura megnyerésével a története második mexikói bajnoki címét arató Atlas Guadalajara a vártnál is nagyobb, 3-0-s előnyt szerzett a Tigres UANL ellen a Clausura elődöntőjének első felvonásán. A vendéglátók mezőnyfölénye az első félidő hajrájában érett góllá, amikor az argentin gólgyáros, Julio Furch a kapufa segítségével értékesítette büntetőjét. A második félidőben is dominált Diego Cocca együttese, és negyedóra elteltével egy remekül kijátszott akció végén Luis Reyes helyezett védhetetlenül a hálóba. Az Atlas magabiztosan tartotta előnyét, a Gignac és Thauvin által erősített Tigres ordító lehetőségei rendre kimaradtak, miután a hazaiak védelme és Vargas kapus egyaránt hibátlanul tette a dolgát, és még a kapufa is velük volt. A rendes játékidő utolsó percében az egész mérkőzésen remekül játszó kolumbiai Julian Quinones a saját térfeléről indult meg a játékszerrel, majd egy rövid elgondolkodást követően bődületes bombagólt ragasztott az ellenfél hálójába. Az Atlas így 3-0-s előnyre tett szert a visszavágóra, a Tigres pedig újra a kiesés szélére került. Miguel Herrera fiai hiába nyerték meg 2020-ban a CONCACAF-BL-t, a hazai bajnokságban a 2019-es Clausura óta képtelenek voltak diadalmaskodni, és könnyen lehet, hogy ezúttal sem tudnak felérni a mexikói trónra.

Atlas Guadalajara – Tigres UANL 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Furch (40. – büntetőből), L. Reyes (61.), Quinones (90.), ill.

 

A péntek hajnalban rendezett másik elődöntő-párharc első mérkőzésén viszont semmi nem dőlt el, mivel a Club América és a Pachuca 1-1-es döntetlenre végzett egymással az Azték Stadionban. Az első játékrész során a hazaiak számtalan veszélyes lehetőséget dolgoztak ki, a veterán Ustari azonban remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól, miközben kollégája, Ochoa is hibátlanul teljesítette az adódó próbatételeket. Így aztán az első 45 percben nem született találat. A második félidő elején az América egy labdaszerzést követően vezetett kontrából szerezte meg a hőn áhított vezető gólt, miután Vinas lövése után Diego Valdes egy közeli kipattanót váltott gólra. Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de továbbra is mindkét kapus kiválóan védett. Az utolsó tíz perchez érve aztán hosszas videózás után büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Ochoa hozzáért a kitörő Hurtadóhoz, majd a tizenegyest Nicolás Ibánez magabiztosan váltotta gólra, így 1-1 lett a végeredmény, és semmi nem dőlt el a vasárnapi visszavágó előtt.

Club América – Pachuca 1-1 (0-0)
Gólszerzők: D. Valdes (54.), ill. Ibánez (82. – büntetőből)

 

Az egyes párharcok elődöntőinek visszavágójára magyar idő szerint vasárnapra virradóra, ill. hétfő hajnalban kerülhet sor.