Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: már a legnagyobb szurkolói csoport is az argentin sztár búcsújára készül

Felemásra sikeredett a Paris Saint-Germain idénye. A párizsiak hazai terepen visszafoglalták a trónt, azonban Európában ismét csak a felsülés kellemetlen élménye jutott ki számukra.

(Photo by John Berry/Getty Images)

A PSG holnap este, a Metz elleni hazai bajnokival zárja a 2022/23-as idényt, hogy aztán hosszú pihenőre vonuljanak a játékosok, rákészülve talán mindenidők leghúzósabb szezonjára. Azonban a felkészülésre már nem fog visszatérni a keretbe Ángel Di María. Az argentin karmester ugyanis már nem hosszabbítja meg lejáró szerződését. A korábban a Real Madridban és a Manchester Unitedben is megfordult dél-amerikai még 2015. nyarán igazolt a Parc des Princes-be, de egyelőre nem visszavonuláson, csak környezetváltozáson töri a fejét.

A nem túl jól sikerült szezon ellenére a Paris Saint-Germain legnagyobb szurkolói csoportosulása, melynek hét kisebb ultracsapat az alkotója, látványos búcsúztatásra készül. Állítólag a Collectif Ultras Paris anyagi költséget sem kímélve szeretne hálát mutatni Di Maríanak, aki eddigi 294 PSG meccsén 92 gólt szerzett, és kiosztott 118 gólpasszt. Utóbbi mutatóban ráadásul klubrekorder lett az olimpiai bajnok (2008.) focista. Nem mellesleg Di María tizennyolc darab trófeát zsebelt be a párizsiakkal, köztük öt bajnoki címet.