Nevelőcsapatához készül a City távozója – sajtóhír

A Manchester City csapatától távozó veterán középpályás iránt hazájából mutatkozik nagy kereslet, így minden bizonnyal vissza fog térni Brazíliába…

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

Fabrizio Romano aktuális beszámolói értelmében a Manchester City csapatától az idény végén szerződése lejártával távozó Fernandinhót számos egyéb brazil csapat mellett nevelőcsapata, az Athletico Paranaense is le akarja igazolni, a játékos pedig nyitott lenne a visszatérésre, hogy közel lehessen családjához.

A 37 éves brazil védekező középpályás 2013 óta áll az égszínkékek alkalmazásában, és mind a négy PL-győztes csapatnak kulcsembere volt. Fernandinho annak idején mintegy 34 millió fontért cserébe igazolt a Cityhez a Sakhtar DonyecktőlManuel Pellegrini és Pep Guardiola is feltétel nélkül számított rá, az idei, sérülésektől tarkított idényt megelőzően, egy kivételtől eltekintve minden szezonjában legalább 30 bajnokin szerepelt.

Fernandinho minden sorozatot figyelembe véve már csaknem 400 alkalommal öltötte magára a City szerelését. Ugyanakkor az idei szezonban eddig csupán 18 bajnokin és 32 tétmeccsen számítottak rá, sérülései és bizonyára a kora miatt már kevésbé tudott annyira nélkülözhetetlen alapember lenni, mint legjobb éveiben, de azt bizonyította, hogy még mindig képes csapata hasznára lenni. Fontos szerepéről sok mindent elárult, hogy Guardiola is meglepődött a távozásának hírén.

A rutinos labdarúgó hazájában annak idején az Athletico Paranaense csapatában szerepelt 2005-ig.