Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: nagy bejelentés, eldőlt Fernandinho jövője! – hivatalos

Döntött sorsáról a Manchester City csapatkapitánya, Fernandinho: a rutinos középpályás elmondása szerint nem kívánja megújítani a júniusban lejáró szerződését, így a szezon végeztével távozik a Premier League jelenlegi listavezetőjétől.

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Fernandinho a legutóbbi Bajnokok Ligája-sajtótájékoztatóján közölte távozási szándékát az újságírókkal. A 36 esztendős játékos azt is elárulta, hogy a több játéklehetőség reményében hazájába, Brazíliába szeretne visszatérni – döntésében a családja is nagy szerepet játszott.

Érdekesség, hogy a manchesteriek vezetőedzője, Pep Guardiola később úgy fogalmazott, nem tud arról, hogy Fernandinho meghozta volna döntését. A katalán mester szeretné, ha megújítanák a brazil válogatott futballista kontraktusát.

Fernandinho 2013-ban csatlakozott az Égszínkékekhez, akiknek színeiben mindeddig 373 tétmérkőzésen lépett pályára: 4 bajnoki cím mellett 6 Ligakupa-győzelmet és 1 FA-kupa-sikert ünnepelhetett a gárdával – továbbá összejött két Angol Szuperkupa-győzelem, valamint egy BL-döntő is.