Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végre! Mbappé bejelentette a döntését – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Paris Saint-Germain világbajnok klasszisa valóban meghozta döntését a folytatásról…

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

A Paris Saint-Germain csapata a szombat esti órákban hivatalos oldalán keresztül adta hírül, hogy a csapat lejáró szerződésű klasszisa, Kylian Mbappé további három évvel, 2025-ig meghosszabbította megállapodását a klubbal.

A francia sajtóban kiszivárgott híresztelések szerint Mbappé három évre szóló megállapodást köt a párizsi csapatával, a bankszámláját pedig egészen elképesztő összegek terhelhetik, hiszen a hírek 300 millió eurós aláírási bónuszról és évi nettó 100 millió eurós álomfizetésről harsognak. Ha ez még önmagában nem lenne elég, egyesek szerint beleszólással bírhat a klubvezetésébe, és dönthet a vezetőedző és a sportigazgató kilétéről, valamint az érkező és a távozó játékosokról.

Mbappé az elmúlt négy év alatt minden sorozatot figyelembe véve 216 mérkőzés alatt 168 gólt szerzett a PSG színeiben. A legutóbbi idénybeli 47 pályára lépése során 42 alkalommal volt eredményes, ebből a bajnokságban 27-et, a BL-ben pedig nyolcat vállalt. Az aktuális kiírásban 25 gólt szerzett a Ligue 1-ben és további hatot a BL-ben.

Az elmúlt időszakban a Real Madrid együttese “forró dróton” volt a játékossal és képviseletével, a hosszas tárgyalássorozatok ellenére azonban Mbappé úgy döntött, hogy a továbbiakban is marad a PSG alkalmazásában. Bizonyára a “királyi gárda” – teljesen érthető módon – nem volt hajlandó versenyezni a francia klub által kínált, elképesztő feltételekkel.