Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Liga pert indít Mbappé szerződése miatt

Kylian Mbappé megkötötte az új szerződését a Paris Saint-Germain csapatával, amely elképesztő összegekről szól, amely mások számára is gyanús lett…

(Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

A La Liga hivatalos közleményben jelezte, hogy pert indít a Paris Saint-Germain ellen, amennyiben a meghosszabbítja Kylian Mbappé szerződését a lenti anyagi juttatások mellett. Nem sokkal később a francia klub bejelentette játékosa új megállapodását:

“A La Liga szeretné leszögezni, hogy egy ilyen jellegű üzlet súlyos támadást jelent az európai labdarúgás gazdasági stabilitására, a sportág integritására, s nemcsak az  európai kupaküzdelmekre, de a hazai bajnokságokra nézve is. Botrányos, hogy egy olyan klub, mint a PSG, amely az előző idényben 200 millió eurós veszteséget jelentett, s a megelőző években további 700 milliós veszteségről közölt adatokat, annak erre az idényre lehet 650 millió eurót érő játékoskerete, és le tud zárni egy ilyen horderejű üzletet” – jelentette ki a La Liga közleményében, ebben az is szerepel: a szervezet az UEFA-nál, a francia és az európai uniós hatóságoknál is panaszt tesz a Mbappé-üzlet miatt, ha azt végül megkötik a felek.

A francia sajtóban kiszivárgott híresztelések szerint Mbappé három évre szóló megállapodást köt a párizsi csapatával, a bankszámláját pedig egészen elképesztő összegek terhelhetik, hiszen a hírek 300 millió eurós aláírási bónuszról és évi nettó 100 millió eurós álomfizetésről harsognak. Ha ez még önmagában nem lenne elég, egyesek szerint beleszólással bírhat a klubvezetésébe, és dönthet a vezetőedző és a sportigazgató kilétéről, valamint az érkező és a távozó játékosokról.

Mbappé az elmúlt négy év alatt minden sorozatot figyelembe véve 217 mérkőzés alatt 171 gólt szerzett a PSG színeiben. A legutóbbi idénybeli 47 pályára lépése során 42 alkalommal volt eredményes, ebből a bajnokságban 27-et, a BL-ben pedig nyolcat vállalt. Az aktuális kiírásban 28 gólt szerzett a Ligue 1-ben és további hatot a BL-ben.