Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: Gignac mesterhármasa ellenére az Atlas az első döntős – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Clausurájának rájátszás-küzdelmei a célegyenesbe fordultak, a hétvégén az elődöntők visszavágóit rendezik…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

Elképesztő küzdelemben, az utolsó utáni pillanatban dőlt el, hogy a címvédő Atlas Guadalajara jutott be elsőként a 2022-es mexikói Clausura-rájátszás döntőjébe, miután a hosszabbításban szerzett találatukkal “csak” 4-2-es vereséget szenvedtek a Tigres UANL csapatától.

Az első mérkőzés 3-0-s megnyerése után az Atlas jelentős előnyben érezhette magát, de a hazaiak mindent megpróbáltak a lehetetlennek tűnő feladat abszolválása érdekében. A Tigres jóval több akciót vezetett, a legközelebb a gólhoz Gignac oldalsó szabadrúgása alkalmával álltak, de Vargas kapus védte a kőkemény lövést. Az első játékrész hajrájában az Atlas egyik ellentámadása ért célba, miután Reyes balról érkező bejátszását az első mérkőzésen is eredményes Julian Quinones továbbította a hálóba. Összesítésben már 4-0 volt ezzel az Atlas előnye. A térfélcsere után sem változott a játék képe, valósággal felborult a pálya a Tigres javára, amely mindent megpróbált a felzárkózásért, azonban Gignac közeli, bombaerős lövését Vargas elképesztő bravúrral védte. Néhány perccel később a hatalmas igyekezetben a francia center kiharcolt egy tizenegyest, melyet maga a sértett, André-Pierre Gignac értékesített. Vérszemet kaptak a vendéglátók, s öt perccel később L. Quinones baloldali beadását André-Pierre Gignac az ötösről tűzte védhetetlenül a hálóba. Nem sokkal később J. Quinones mindent eldönthetett volna, de ziccerben a kapu mellé helyezett. Húsz perccel a vége előtt a Tigres újabb büntetőt harcolt ki, egy kapu előtti kavarodás során Lópezt rántották le, majd André-Pierre Gignac ezt is elemi erővel a hálóba lőtte. A francia gólgyáros húsz percen belül vágott három találatot. 3-1-re fordítottak a hazaiak, és már csak egyetlen gól kellett a továbbjutáshoz. Már csak tíz perc volt hátra a meccsből, amikor Soteldo jobbról érkező beadása után az Atlas nem tudott felszabadítani, és a kapu előtti adok-kapokban az előre húzódó Igor Lichnovsky fejjel a hálóba juttatta a játékszert. A hősies fordítása révén már a Tigres állt döntőbe jutásra. A játékosok a pályán, a nézők a lelátón sírtak örömükben. Az igazi dráma azonban még hátra volt, a hosszabbítás perceiben Angulo testtel leütközte Rochát a tizenhatoson belül, amelyért hosszas videózást követően a játékvezető büntetőt ítélt az Atlas javára, amit Aldo Rocha kíméletlenül gólra váltott, így Diego Cocca együttese jutott a fináléba egy elképesztő hullámvasút végén.

Gignac triplája ellenére a Miguel Herrera által irányított és a soraiban természetesen Florian Thauvint is játszató Tigres drámai küzdelemben elvérzett.

Tigres UANL – Atlas Guadalajara 4-2 (0-1)
Továbbjutott:
az Atlas Guadalajara 5-4-es összesítéssel
Gólszerzők: Gignac (54., 59., 74. – az elsőt és a harmadikat büntetőből), Lichnovsky (81.), ill. J. Quinones (45.), Rocha (90+10. – büntetőből)
Kiállítva: Guzman (90+13.), ill.

 

Liga MX, Clausura 2022, rájátszás, az elődöntők programja:

Első mérkőzések:
Atlas Guadalajara – Tigres UANL 3-0
Club América – Pachuca 1-1

Visszavágók:
Tigres UANL – Atlas Guadalajara 4-2
Pachuca – Club América hétfő, 03:06