Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: kiesett a hatszoros bajnok

Ahogyan arról beszámoltunk, a francia bajnokság (Ligue 1) utolsó, 38. fordulójában elért győzelme ellenére sereghajtóként kiesett az élvonalból a Girondins Bordeaux együttese…

A francia bajnokság (Ligue 1) utolsó fordulójában eldőlt, hogy a Brest otthonában aratott 4-2-es siker ellenére kiesett az első osztályból az utolsó helyezett Girondins Bordeaux csapata.

A szebb napokat is megélt együttes 1992 óta folyamatosan a francia első osztályban szerepelt. A Bordeaux története során hatszor nyerte meg a francia bajnokságot, legutóbb a 2008-2009-es szezon végeztével zártak az élen, míg a Francia Kupát három alkalommal hódították el, utoljára 2013-ban emelhették magasba a trófeát. Időről időre gyakran megmérették magukat a különböző nemzetközi sorozatokban, legjobb eredményük az 1996-os UEFA-kupa-döntős szereplés volt, melyet a Bayern München ellen vesztettek el.

A Girondins soraiban olyan klasszisok nevelkedtek, mint Christophe Dugarry vagy Bixente Lizarazu, de például Zinédine Zidane is a csapat kötelékében szerzett magának világhírnevet fiatalon.

A Ligue 1 másik automatikus kiesője a Metz csapata lett, míg a tízszeres bajnok Saint-Étienne együttese a 18. helyezésével osztályozót kell, hogy játsszon a bennmaradásért a másodosztályú rájátszást megnyerő Auxerre gárdájával. A Ligue 2-ből a Toulouse és az AC Ajaccio jutott fel a legmagasabb osztályba.

A bajnokság végeredménye

Standings provided by SofaScore LiveScore