Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé: “Ez az otthonom, a városom, ahogy mindig is mondtam…”

Kylian Mbappé megkötötte az új szerződését a Paris Saint-Germain csapatával, melyet követően rendkívül elégedetten beszélt a nyilvánosság előtt…

(Photo by John Berry/Getty Images)

A Paris Saint-Germain csapata az utolsó fordulós mérkőzése előtti percekben hozta nyilvánosságra, hogy hosszú-hosszú huzavona végül Kylian Mbappé végül úgy döntött, hogy további három évvel meghosszabbította szerződését a klubnál:

“Ez az otthonom, a városom, ahogy mindig is mondtam. A Paris Saint-Germainben folytatom, hogy együtt nyerjünk további címeket. Nagyon örülök, hogy tovább fejlődhetek egy olyan klubon belül, mint a PSG, amely mindent megad számomra, hogy a legmagasabb szinten teljesítsek.”

A francia sajtóban kiszivárgott híresztelések szerint Mbappé három évre szóló megállapodást köt a párizsi csapatával, a bankszámláját pedig egészen elképesztő összegek terhelhetik, hiszen a hírek 300 millió eurós aláírási bónuszról és évi nettó 100 millió eurós álomfizetésről harsognak. Ha ez még önmagában nem lenne elég, egyesek szerint beleszólással bírhat a klubvezetésébe, és dönthet a vezetőedző és a sportigazgató kilétéről, valamint az érkező és a távozó játékosokról.

Mbappé az elmúlt négy év alatt minden sorozatot figyelembe véve 217 mérkőzés alatt 171 gólt szerzett a PSG színeiben. A legutóbbi idénybeli 47 pályára lépése során 42 alkalommal volt eredményes, ebből a bajnokságban 27-et, a BL-ben pedig nyolcat vállalt. Az aktuális kiírásban 28 gólt szerzett a Ligue 1-ben és további hatot a BL-ben.