Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Balotelli öt gólt lőtt a kiütéses győzelem során – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) középmezőnyében végző Adana Demirspor csapatának hullámzó idényt futó olasz sztárja tett róla, hogy emlékezetes legyen az idényzáró mérkőzés a Göztepe ellen…

(Photo by Eren Bozkurt/Anadolu Agency via Getty Images)

A kilencedik helyen végző Adana Demirspor gárdája kiütéses, 7-0-s sikert aratott a kiesett Göztepe ellen. Az első találat egy öngól révén született, majd a házigazda legnagyobb csillaga, Mario Balotelli játszott elképesztő mérkőzést, hiszen tizenegy perc alatt mesterhármast ért el, majd végül öt gólig jutott. Az olasz csillag legemlékezetesebb találatát elképesztő cselek után egy laza rabonával szerezte.

A 31 éves támadó így 31 pályára lépés alatt 18 góllal zárta első idényét a török csapatban, mellyel második lett a végelszámolásánál a bajnokság góllövőlistáján a Kasimpasa 20 találattal végző csatára, Umut Bozok mögött.

A Süper Lig idei szezonját a Trabzonspor csapata nyerte, a második helyen a Besiktas végzett, míg a nemzetközi kupákban még a Konyaspor és a Basaksehir próbálhatja ki magát. Az élvonalból a Caykur Rizespor, az Altay, a Göztepe és a Yeni Malatyaspor csapata esett ki, míg a másodosztályból eddig az Ankaragücü és az Ümraniyespor jutott fel.

Adana Demirspor – Göztepe 7-0 (5-0)
Gólszerzők: Cankaya (25. – öngól), Balotelli (33., 36., 44., 61., 70.), Öztümer (45.), ill.

 

A bajnokság végeredménye

Standings provided by SofaScore LiveScore