Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: távozik a Herthát megmentő szakember – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) való bennmaradást osztályozón kiharcoló Hertha BSC kispadjától elköszönt az idény hajrájában kinevezett rutinos szakember…

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

A Hertha BSC csapata 3-2-es összesítéssel múlta felül a Hamburger SV-t a Bundesliga-szereplésről döntő osztályozó-párharcban, melyet követően a berliniek vezetőedzője, Felix Magath bejelentette, hogy távozik a csapattól:

“Az én munkám itt véget ért. Örülök, hogy sikerült bennmaradni.”

A 68 éves szakember szavaiból világossá vált, hogy márciusban azért nevezték ki, hogy benntartsa a csapatot, melyet teljesített, így távozik posztjáról. Magath korábban többek közt a VfB Stuttgart, a Bayern München vagy a Schalke 04 csapatát irányította. Annak idején játékoskarrierje legnagyobb részét éppen a Hamburgnál töltötte, 1976 és 1986 között három bajnoki cím mellett BEK-et és KEK-et nyert a kikötővárosiakkal, most azonban éppen az ő feljutásról szövögetett álmaikat foszlatta szét. A Hamburg a 2018-as kiesése óta továbbra sem tud visszatérni a Bundesligába.

A berlini csapat még Dárdai Pál irányításában kezdte az elmúlt idényt, novemberben Tayfun Korkut váltotta, az idényt pedig a most leköszönő rutinos szakemberrel fejezték be, és végül osztályozón sikerült biztosítani a bennmaradást.