Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real lehet a befutó a francia középpályásért – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban már hetek óta folyamatosan olvashatunk pletykákat arról, hogy melyik nagycsapat viheti az AS Monaco tehetségét, hamarosan eldőlhet…

(Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

A L’Equipe információi szerint a Real Madrid csapata nagyon közel áll ahhoz, hogy megszerezze Aurélien Tchouameni játékjogát az AS Monaco együttesétől. A francia forrás úgy tudja, hogy a “királyi gárda” 60 millió eurót készül fizetni érte a hercegségbelieknek.

A 22 éves védekező középpályás a Girondins Bordeaux csapatában nevelkedett, és az első két profi idényét a délnyugati együttesben töltötte, majd 2020-ban került a Monacóhoz. Tchouameni két és fél idény alatt 95 tétmérkőzésen lépett pályára a hercegségbeli csapat színeiben, az elmúlt két szezonban abszolút nélkülözhetetlen tagja volt az együttesnek, hiszen 36, ill. 35 bajnokin foglalkoztatták. Menet közben nyolc gólig jutott, melyből ötöt a Ligue 1-ben szerzett.

A kameruni felmenőkkel rendelkező labdarúgó végig járta a francia korosztályos válogatottakat, 2021 óta pedig gyakori szereplője Didier Deschamps felnőtt együttesének, melyben már nyolc pályára lépést számlál.

Tchouameni megszerzése iránt a Real mellett a Liverpool és a Paris Saint-Germain csapata egyaránt komoly érdeklődést tanúsított.